Tek.no

Nyhet

Problemer for ny Smittestopp-app

Brukere sliter med å laste ned og installere appen.

Vi lastet ned appen for å se hvordan den var i bruk, men kom ikke lenger enn til delen hvor telefonnummeret skulle registreres. Da sa det stopp.
Niklas Plikk, Tek.no
16 Apr 2020 17:39

Torsdag ettermiddag ble FHI-appen Smittestopp sluppet, og statsminister Erna Solberg oppfordrer alle til å laste den ned.

Pågangen har vært så stor torsdag ettermiddag at brukere som har forsøkt å laste ned appen har fått problemer. I en melding på Twitter oppfordrer FHI at de som ikke får til å laste ned appen, eller ikke får den til å fungere, må fortsette å prøve.

Overfor VG utdyper FHIs fungerende assisterende direktør Gun Peggy Knudsen:

– Det er litt stor pågang, og vi har litt problemer med kapasiteten til selve innregistreringen i appen. Det jobber vi med å se på, sier hun.

Tilgjengelig i Drammen først

Appen er ment å bli tilgjengelig i hele Norge, men i begynnelsen blir den bare testet ut i Drammen og to andre kommuner. Hvilke de to andre kommunene er ikke sagt noe om ennå.

Deretter skal appen åpnes opp for 15 andre kommuner, før det blir åpnet opp for hele landet.

Appen er dog tilgjengelig å laste ned fra App Store og Play Store for henholdsvis iOS- og Android-enheter uansett hvilken kommune du bor i.

Slik ser Smittestopp-appen ut.

Bruker Bluetooth og GPS for å spore

Appen skal spore nordmenns bevegelser i kampen mot coronaviruset. Løsningen benytter GPS- og bluetoothsignaler for å avgjøre om folk har vært tett på hverandre.

Dersom en person som har installert appen, får bekreftet coronasmitte, vil alle andre som har appen få et varsel dersom de har vært i nær kontakt. Dette defineres i appen som tettere enn to meter i mer enn 15 minutter i løpet av de siste 24 timene.

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

Slik fungerer smitte-appen

annonse

Les også