Tek.no

Nyhet

Apple har lansert nye iPhone SE til 5500 kroner

Ser nesten identisk ut som iPhone 8.

Apple iPhone SE (2020) ser nesten identisk ut som iPhone 8.
Finn Jarle Kvalheim
15 Apr 2020 17:29

Apples nye iPhone SE har vært på ryktebørsen i årevis, men nå er den endelig lansert. Gitt valutabølgene i det siste var prisen kanskje noe av det aller mest spennende med den nye telefonen, og her til lands lander den på 5500 kroner. Det er altså snakk om en relativt rimelig inngangsbillett til Apples tjenester.

Den kan bestilles fra 17. april og vil være i salg fra den 24. april.

Dette er ikke den bitte lille SE-modellen en del kanskje håpet på. Forrige utgave iPhone SE hadde fire tommer stor skjerm, og var en oppdatert versjon av iPhone 5S. I stedet er denne varianten en oppdatert utgave av iPhone 8-designen og har 4,7-tommers skjerm, men er i likhet med de nyeste telefonene vanntett. Det er på innsiden de viktigste tingene har skjedd.

Oppdatert maskinvare

iPhone SE kommer i tre forskjellige farger.
Apple

Telefonen får den samme hjernen som iPhone 11-modellene, altså A13 Bionic-brikken. Det er den raskeste mobile prosessoren på markedet - også sammenlignet med Snapdragon 865-brikkene som står i nye og dyre Android-telefoner som OnePlus 8 Pro.

I motsetning til iPhone 11 og iPhone 11 Pro er det ikke flere kamera på baksiden av denne nye telefonen. Men den har fått et nytt 12 megapikslers hoveedkamera og flere av kameramodusene fra 11-modellene skal være tilgjengelig også her. Hvor godt den gjør det på nattbilder er for eksempel spennende etter hvert som telefonen kommer på markedet.

Skjermen vil for øvrig være en vanlig LCD-variant men med HDR-støtte, slik at både bilder, Netflix-video og YouTube tar seg bra ut.

Gjensyn med fingeravtrykket

Det er gjensyn med flere av teknologiene fra iPhone 8 i denne nye SE-modellen. Låseløsningen er gode gamle TouchID, altså fingerleser i hjemknappen, slik det var før iPhone X kom ut for et par år siden. Her er altså ikke flere frontkamera og ansiktslåsen FaceID.

Apple varsler at den vil bli solgt i hvitt, svart og en rød utgave i Product (RED)-serien, der deler av inntektene går til gode formål.

Slik viser Apple selv frem den nye telefonen på YouTube:

annonse

Les også