Til hovedinnhold

Nye AirPods Pro får 0/10 av reparasjonsnettsted

Umulige å fikse, sier iFixit.

Nye AirPods Pro til venstre, de originale Airpods til høyre. Begge får slakt av iFixit.
iFixit

31.10.2019 16:17 - publisert 31.10.2019 16:21

Apple sniklanserte de nye trådløse øreproppene AirPods Pro denne uken, og lover både bedre lyd, komfort og funksjonalitet. Til en betydelig høyere pris, selvfølgelig.

Hvor gode ørepluggene er i bruk vet vi ikke enda, men nettstedet iFixit har vurdert hvor enkle de er å reparere. På det punktet får Apples nye øreplugger fullstendig slakt.

Umulige å reparere

Nettstedet iFixit brukte røntgenstråler for å få et overblikk over alle komponentene før de tok øreproppene fra hverandre.
iFixit

Nettstedet vurderer forskjellige deler av innmaten til dingser, og ser blant annet på hvor enkle de er å åpne, hvor hardt komponentene sitter fast og om det er brukt proprietære skruer for å holde fast innmaten.

Apple AirPods Pro får dårligst mulig score på samtlige punkter, og ender opp med 0 av 10 mulige poeng.

iFixit beskriver øreproppene som omtrent umulige å åpne opp uten å gjøre varige skader, siden de er limt sammen i hver eneste krik og krok. Kombinert med mangel på erstatningsdeler er det rett og slett ikke verdt å reparere.

Siden batteriene til Airpods også dør ut etter to-tre år, kan det bli en kostbar affære.

Slaktet originale Airpods også

På innsiden oppdaget iFixit at Apple bruker et tradisjonelt knappebatteri.
iFixit

Selv om iFixit nå slakter AirPods Pro, kom det ikke akkurat som noen overraskelse. Nettstedet var svært kritiske til de originale Airpods også, som fikk 0/10 ved lanseringen i 2016.

Grunnen var nøyaktig den samme. Lim over alt, umulige å åpne, ingen deler som kunne erstattes og totalt sett ikke mulige å reparere.

Hvordan de faktisk er i bruk, hvordan lyden er og om støykanselleringen fungerer så godt som lovet, må vi vente og se. Vi vil teste de nye øreproppene så fort vi får dem på testbenken! Følg med!

annonse