Nyhet

Windows-Treo fra Palm

Det har lenge versert rykter om at Palm skulle dumpe det vanlige Palm OS til fordel for Windows Mobile fra Microsoft. Nå er det bekreftet at selskapets nye flaggskipmodell Treo 700w, vil kjøre den siste utgaven av Microsofts operativsystem for mobile enheter.

Treo 700w er oppfølgeren til hybridtelefonen Treo 650, som dukket opp på markedet for omkring ett år siden. Den nye modellen har blitt rundere i kantene enn sin berømte storebror, og noen millimeter mindre i alle retninger. Knappene på forsiden har blitt større og bredere, noe de med store fingre garantert vil sette pris på.

Utover dette er det ikke så mye som skiller 700w fra sin forgjenger rent designmessig. Det gode gamle QWERTY-tastaturet er på plass, og skjermen er minst like romslig som før. Til å være en hybridtelefon er den liten og nett, og 700w blir nok en kraftig utfordrer til Sony Ericssons P910.

Mer minne og bedre kamera

Minnekapasiteten har blitt fordoblet siden 650 så dagens lys i oktober i fjor, og Treo 700w kan skilte med et innebygd minne på 64 MB. Dette burde holde til en god del bilder og dokumenter, og om du skulle ha behov for mer plass kan du utvide med et minnekort av typen SD.

Treo 700w har også fått et spark bak når det gjelder fotomuligheter. Det integrerte kameraet har en oppløsning på 1 megapiksel og 8 ganger digital zoom. Dermed kan du knipse bilder i forholdsvis god kvalitet.

Som følge av Microsofts inntog har skjermoppløsningen blitt nedgradert til 240 x 240 punkter. Årsaken til dette er at Windows Mobile 5.0 rett og slett ikke støtter den tidligere oppløsningen på 320 x 320 punkter.

Hybridtelefonen har også fått støtte for blåtann, slik at den kan kommunisere trådløst med andre enheter innenfor en radius på ti meter.

Treo 700w vs Treo 650

For å koble deg til et trådløst aksesspunkt trenger du et SD WiFi-kort, som du putter inn på samme sted som minnekortet. Treo 700w finner automatisk alle trådløse nett innenfor rekkevidde. Dette åpner også for at du kan ringe billig eller gratis med for eksempel Skype.

Palm har ikke latt erkekonkurrenten Microsoft ta over hele skuta når det kommer til programvare. Telefonen skal også inneholde programmer og menyer fra Palm selv, blant annet PowerPoint Viewer.

PDA-telefonen vil i første omgang lanseres gjennom teleselskapet Verizon i USA, grytidlig i 2006. De fulle spesifikasjonene vil ikke foreligge før den tid. Hvorvidt en GSM-versjon av 700w dukker opp i Europa er foreløpig ukjent, men vi vil i såfall kunne vente oss en variant med EDGE.

(Kilder: Engadget, ITavisen, Gizmodo, MobileWhack, BetaNews, MsmMobiles)

Les også
Slipper Treo 650 med EDGE
Les også
Nå kommer Treo 600
Les også
Vil ha PalmOS i telefonen
annonse