Ny versjon av Symbian i morgen

Symbian-operativsystemet kommer i ny utgave, skriver Allaboutsymbian.com. Versjon 9.5 skal ifølge en pressemelding lanseres på mobilmessen CTIA allerede i morgen.

Skal bruke mindre strøm
Den nye versjonen skal få forbedret ytelse, og kreve mindre minne. I tillegg skal kravet til prosessor bli snillere, slik at mobilprodusentene kan bruke maskinvare som bruker mindre strøm. Dette skal igjen føre til lengre batterilevetid.

Også multimediafunksjonene skal forbedres. Versjon 9.5 skal støtte mer avanserte kamerafunksjoner, som punktfokusering, optisk zoom og panoramabilder.

Lettere å dele musikk og film
Symbian OS 9.5 får også utvidet støtte for mobil-TV-standardene DVB-H og ISDB-T. Det skal i tillegg bli enklere å overføre musikk og video, slik at du kan bruke telefonen som underholdningssenter hjemme i stua.

Når den nye versjonen av operativsystemet finner veien til en mobiltelefon i butikkhyllene er ikke kjent. Vanligvis tar det 12 til 16 måneder fra en ny versjon av Symbian OS blir lansert til den første mobiltelefonen med den nye versjonen kommer på markedet.

Flere detaljer om oppgraderingen offentliggjøres i morgen. Du kan lese hele pressemeldingen hos Allaboutsymbian.

(Kilde: Allaboutsymbian.com)

Les også
Symbian-salg til værs
Les også
- Windows Mobile er best på e-post
Les også
Fått Nokia Series 60 til jul?
Les også
- Kun oss og Nokia!
Les også
Sony Ericsson kjøper UIQ
Les også
Ikke kjøp deg smarttelefon
Les også
Series 60 blir sterkere
Les også
Nye Symbian-virus
Les også
Ny Series 60-versjon
annonse