Nyhet

Star Wars på øyet

Bor man i Japan og er glad i å se film, så er man mest sannsynlig ganske begeistret i disse dager. Det japanske selskapet Scalar har nemlig utviklet en ny type øyeskjerm ved navn Teleglass, som kan vise video i et format som tilsvarer en liten TV-skjerm.

Skjermen, som festes rett til en hvilken som helst brille, er egentlig ikke større enn 0,24 tommer, men får en reell skjermstørrelse på 14 tommer - med det utgangspunkt at man står én meter fra skjermen. Skjermen kan kobles til de fleste elektroniske enheter med en utgående port for bilde, og leveres som et komplett sett med både skjerm og hodetelefoner.

Selv om løsningen egner seg perfekt for filmvisning på farten, retter Teleglass seg mer mot Japans store andel av teknoglade mobilbrukere. Disse benytter Teleglasses til å vise alt fra SMS til nedlastede videoklipp, og salget av enheten har tatt av i et lite antall utvalgte butikker i Tokyo som, ifølge nettstedet medGadget, har fått tak i et forhåndsparti med enheter.

Dermed kan det se ut som at Scalar Teleglass er blant de første produktene som gjør øyeskjermer til allemannseie. Selskapet skal allerede være i kontakt med flere flyselskap som ønsker å gjøre øyeskjermen tilgjengelig på sine flyruter.

Prisen på Teleglass er satt til 40.000 japanske yen, som tilsvarer rundt 3000 norske kroner. Enheten har foreløpig ikke fått noen europeisk lanseringsdato.

(Kilder: Dancewithshadows, ITavisen)

Les også
Viser tiden på papir
Les også
13" øyeskjerm
annonse