Tek.no

Nyhet

Modelldryss fra Sony Ericsson

Alle bilder - Sony Ericsson
10 Feb 2008 23:08

Sony Ericsson lanserte i kveld 7 nye telefoner rett i forkant av at årets World Mobile Congress åpner i morgen i Barcelona. Etter å ha høstet kritikk for manglende evne til å komme med ny teknologi, slo produsenten sterkt tilbake. Blant annet med det nye flaggskipet Xperia X1.

Xperia X1 - Sony Ericssons nye romskip

X1 er banebrytende på flere måter. Ikke bare er det Sony Ericssons første telefon med innebygget GPS, det er også selskapets første med Windows Mobile og den første med høyoppløst trykkfølsom bredskjerm. Med skjermoppløsning på 800 x 480 punkter og et fullt tastatur bak skjermen, er dette en telefon som kan ta opp konkurransen med de mest avanserte profftelefonene til Nokia og HTC..

Bak dekselet finner du det meste av teknologi. Firebånds GSM, super-3G, 400 MB internt minne, Wi-Fi, Bluetooth A2DP, 3,15 megapikslers kamera med autofokus, mp3-spiller, radio, Internet Explorer og en sensor som automatisk roterer skjermbildet når du vender på skjermen..

Les mer om X1 »

G700 og G900 - Trykkfølsomme med orden på livet ditt

G700 og G900 er de to andre nyhetene fra dagens lansering med trykkfølsomme skjermer. Begge har en 2,4 tommers skjerm som styres med tommelen, og bruker et helt nytt menysystem der, skal vi tro Sony Ericsson, alt av nyttefunksjoner kun er ett trykk unna.

G700 er den billigste av de to modellene, og kan by på et 3,2 megapikslers kamera, 160 MB innebygget minne, standard 3G- og trippelbånds GSM-støtte, Opera-nettleser, FM-radio, mp3-spiller, e-postleser og bluetooth A2DP. G900 har i tillegg Wi-Fi og et 5 megapikslers kamera.

Les mer om G700 og G900 »

W980 - HSDPA og 8 GB til musikkelskeren

W980 er en etterlengtet nykommer i Walkman-serien, og kan by på hele 8 GB innebygget minne, super-3G og FM-radiosender. Telefonen kommer i standard kamskjellsformat og har en sotr ekstern skjerm med oppløsning på 176 x 176 punkter i tillegg til dedikerte musikktaster.

Resten har vi sett før. Firebånds GSM-støtte, 2,2 tommers skjerm med oppløsning på 240 x 320 punkter, bluetooth A2DP, 3,15 megapikslers kamera, FM-radio og musikkgjenkjenningstjenesten Track ID..

Les mer om W980 »

Z770 - nettleser i kamskjellformat

Her er det nettleseren og nettfunksjonene som er i fokus. Sony Ericsson har utstyrt Z770 med super-3G, Google Maps, RSS-leser og NetFront-leser. I tillegg lover selskapet enkelt oppsett for e-post.

I tillegg kommer et to megapikslers kamera, 2,2 tommers skjerm med oppløsning på 240 x 320 punkter, Bluetooth med A2DP, 32 MB innebygget minne og plass til minnekort av typen Memory Stick Micro. Men hvor ble det av Wi-Fi-støtten?

Les mer om Z770 »

C702 og C902 - Cybershot får egen serie

De to siste av kveldens nyheter er starten på en helt ny C-serie (Cybershot) med kameratelefoner.

C902 er den mest avanserte kameratelefonen fra Sony Ericsson til nå, og kan by på et fem megapikslers kamera med autofokus, ansiktsgjenkjenning, bildestabilisator, blitz og 2,5x digital zoom. I tillegg til kameraet kan brukeren kose seg med radio og mp3-spiller, en to tommers stor skjerm med oppløsning på 240 x 320 punkter og 160 MB internt minne.

C702 skulle etter hva navnet tilsier være en enklere telefon. Men skinnet kan bedra. For selv om C702 "kun" har et 3,2 megapikslers kamera, og mangler bildestabilisator, har telefonen i stedet både GPS, Google Maps og såkalt Geotagging på plass. Det siste betyr at du kan merke posisjonen for bildene på GPS-kartet, slik at du kan se nøyaktig hvor det ble tatt.

Telefonen er også både sprut- og støtsikker.

Les mer om C702 og C902 her >>>

Cybershot-modellene har som sagt nå fått en egen modellserie med bokstaven C. Om dette betyr at Sony Ericsson går vekk fra K-serien er uvisst, men både G-, C- og X-serien er nytt som kan bety endringer i måten Sony Ericsson navngir og markedsfører telefonene sine.

En annen interessant nyhet er at Sony Ericsson bruker operativsystemet Windows Mobile 6.1 i sin nye X1. Tidligere har Sony Ericsson, i likhet med Nokia, sverget til Symbian OS for sine avanserte telefoner. Det har vært mange grunner til dette, men motstand mot at Microsoft skulle få for mye makt på mobilmarkedet har vært en av de viktigste. Hva som skylder at Sony Ericsson nå gjør helomvending er uvisst, spesielt ettersom selskapet eier 50 prosent av selskapet bak Symbian-grensesnittet UIQ.

Vi følger Sony Ericsson tett gjennom hele Mobile World Congress, og kommer tilbake med sniktitter på de forskjellige telefonene underveis.

(Kilder: Sony Ericsson, GSMarena)

Les også
Sony Ericsson C702
Les også
Sony Ericsson Xperia X1
Les også
Fire nykommere fra LG
Les også
Nokias nye mobil har fotnavigasjon
Les også
Amobil på årets viktigste mobilmesse
Les også
SE satser på trykkfølsomme skjermer
Les også
Ny mobilserie fra Sony Ericsson
Les også
Nye Sony Ericsson-mobiler avslørt?
annonse