Trekker farlige batterier

D903i er blant de farlige telefonene

Det er ikke bare Nokia som sliter med mobilbatterier som oppfører seg ufint. Den siste tiden har en rekke japanske mobilbrukere opplevd skremmende batteriepisoder.

En produksjonsfeil i en serie av lithium-batterier som er produsert av Sanyo, gjør nemlig at batteriene kortslutter når de lades. Etter kortslutningen utvikler batteriene så mye varme at de blir ødelagt.

NTT DoCoMo, som allerede har tatt i bruk batteriserien i flere av sine nyeste og mest avanserte telefoner, har til nå fått rapportert 17 tilfeller av batterier som har kortsluttet mens telefonen har ligget til lading.

Ekspoderte
De fleste rapporteringene har dreid seg om batterier som har utviklet unormalt mye varme, og noen av batteriene har også sprukket. I det alvorligste tilfellet endte imidlertid eieren av telefonen opp med brannskader, etter at batteriet utviklet så mye varme at det eksploderte.

DoComo har nå gitt beskjed til alle som har kjøpt telefoner med batterier som kan være farlige, slik at de kan bytte inn batteriet i et nytt. Totalt dreier det seg om rundt 1,3 millioner batterier.

(Kilder: NTT DoCoMo, Engadget, Cnet)

Les også
Motorola-telefon svir av bakterier
annonse