Nyhet

CES dag 2: Sa noen kaos?


Ny dag, ny ballong på hovedområdet til CES
Klikk for større bilde

I resieguidene til Las Vegas står det at du må huske å ta med varme klær, gode sko og en ekstra ullgenser hvis du kommer mellom oktober og april. Men i dagene som CES har pågått har det vært en veritabel varmebølge, ofte med rekordtemperaturer oppimot tyve-grensen. Vi drikker med andre ord mye vann i ørkenen.

Dag 2 har vært preget av mye gåing og lite spenning. Bortsett fra nok en godt forhåndsomtalt lansering

, denne gangen fra Google - er det lite nytt her. CES er kanskje ikke stedet for lanseringer, men det er likevel mange spennende produkter å titte på.


Klikk for større bilde

I går ble det klart at Nvidia åpner for fireveis SLI i nForce 4-brikkesettet, og Dell var førstemann til mølla med XPS Renegade-systemet.

Nesten ingen av Dellerne på standen kunne si noe fornuftig om maskinen med tanke på spesifikasjoner og ytelse.

Dells 30-tommer 3007 WFP

ble også vist frem - den er klar til salg for den nette prisen av 2199 dollar.

Oppløsningen er på WQXGA - altså 2560x1600 bildepunkter - og den er usedvanlig skarp, om enn med litt blass i fargene i lyset på messeområdet.


Klikk for større bilde

Den har den tilleggsfordelen at ingen ser deg hvis de står på baksiden :)

Disse to karene fra Opera var på CES for å holde møter, og benektet enhver avtale med Google om programvarepakkene deres. De sa også at avtalen med Google som søkemotor på mobilversjonen av Opera verken er tidsbegrenset eller eksklusiv. Von Tetzchner er på vei, men kommer litt sent fordi han svømte, sa de...

Google lanserte som kjent Google Pack

i natt, som består av alle Googles egne programmer, en ny oppdateringsagent - samt Adaware, Norton Antivirus Special Edition med seks måneders abonnement, og Adobe Reader. Det var det lite som tydet på på standen deres.

Samtidig lanserte de en TV-over-IP-tjeneste - og bekreftet trenden som kanskje kan gjøre det lokale bakkesendte digitalnettverket vårt avleggs. Det enenste triste er at vi kan ende opp med et Internett-basert abonnement for hver eneste TV-kanal vi ønsker. CSI Las Vegas var for øvrig en selfølgelig deltaker i opplegget - som blir tilgjengelig "til høsten." Hvis det kommer til Norge samtidig, blir det litt av en overraskelse!


Klikk for større bilde

De fleste på Googles stand var imidlertid mest interessert i å delta i skrapekortkonkurransen for å vinne en av de enormt populære Google-t-skjortene deres. Vi fikk en, til tross for at vi åpent innrømte at vi hadde jukset :)

Logitech hadde lite nytt å by på i år - men det brydde denne karen seg liten om. Han spilte på den siste spillkontrolleren deres, som andre kunne tro var en gitar - den spilte også musikk, faktisk.

Vi fikk også en nærmere titt på IBM Lenovos nye Napa-baserte Thinkpad X60

, som vi kommer tilbake til senere. Den er veldig liten og veldig lett!

Lenovo lanserer også en rekke maskiner på CES som bare til salgs i Kina. De ligner litt mer på tradisjonelle OEM-produkter fra for eksempel Elitegroup - bortsett fra logoen...

AMD har lansert både AMD Live og ny Turion 64 på CES i år, og står kanskje dermed bedre rustet mot konkurransen fra Intels 65-nanometers-PC-er.

Det mest spennende er kanskje 200 000-kroners-maskinen på standen ders som er laget av rent gull! Kanadiske Voodo sier de faktisk har solgt et par, men ville ikke si til hvem.

Disse folkene begynner å bli litt irriterende...

Det eneste ATI ville forteller oss var det ikke var noe å fortelle - det kommer ingen lanseringer derfra på et par måneder, ifølge PR-mennesket deres. Selv om vi skrev om en ny grafikkbrikke på bærbare allerede i går :)

Les også
CES dag 1: Tykt og tynt
Les også
Chieftec: Glem BTX
Les også
CES Dag 1: Gigantenes formatkamp
Les også
CES dag 1: TV, TV, TV !
Les også
CES dag 0: Intel over alt
Les også
CES og MacWorld på forskudd
annonse