Til hovedinnhold

Facebook-navn får åpningsrush

Facebook åpnet lørdag for personlige profil-URLer på formen

http://www.facebook.com/brukernavn

, og lot brukerne selv velge sitt eget brukernavn. Lanseringen gikk i stand uten noen problemer, selv om hele 550 navn ble registrert i sekundet ifølge Facebook selv. Innen 15 minutter var det altså registrert en halv million navn. Millionen ble passert innen en time.

Endringen gjør det mulig å henvise til sin egen profil med en litt penere lenke enn tidligere. For Facebook sin del vil det også sørge for at Facebook havner lengre opp i søkeresultatene, siden en persons navn nå kan finnes i URLen. Ikke alle fikk kortformen av navnet sitt, da minimumslengden på brukernavnet var satt til 4 bokstaver. Facebook forsynte også alle med en rekke forslag.

Facebook har fått noe kritikk for at de med denne funksjonen åpner seg selv opp for søksmål på grunn av brudd med varemerker, eller personer som mener de har retten til sitt eget navn.

Om du enda ikke har fått muligheten til å velge ditt eget brukernavn, kan du gjøre det nå på facebook.com/username, så lenge du er innlogget. Du får kun lov til å velge navn en gang, så vær sikker på at du velger et navn du blir fornøyd med.

(Kilde: Dailytech)

annonse