Til hovedinnhold

Superprosessoren på vei

De som følger med på markedet for kraftige smarttelefoner vil ha fått med seg at det er prosessorer på 1 GHz som markedsføres som det kraftigste man får fatt i om dagen. Snapdragonprosessoren i HTC HD2 og HTC Desire er av disse, men også Samsung og Apple har ARM-baserte prosessorer som kjører ved samme hastighet.

Ukjent kjøper

Produsenten bak Snapdragon, Qualcomm, annonserte en tokjerneutgave av ekstremprosessoren med klokkehastighet på 1,2 GHz for over et år siden, og nå er prosessoren kommet i produksjon og på vei ut til mobilprodusenter.

For de som lurer på hva herligheten heter er det altså snakk om komplette brikkesett ved navn MSM8260 og MSM8660. MSM står i sammenhengen for Mobile Station Modem.

Dette er tredje generasjon brikkesett i Snapdragon-familien, og det er foreløpig ukjent hvilke produsenter det er som vil motta brikkesettet i første omgang. Noe referansedesign rundt brikkesettet er heller ikke vist frem, foreløpig.

Full HD og ekstreme skjermer

På teknologisiden har MSM8260 støtte for HSPA+, mens MSM8660 støtter HSPA+ og CDMA2000. Brikkesettene har innebygget akselerering av 3D og 2D-applikasjoner ved hjelp av Open GL ES 2.0 og Open VG 1.1.

Avkoding og koding av video i full HD (1080P) skal heller ikke være noe problem med brikkesettet. Innebygget lydstøtte og GPS-mottaker, begge med svært lavt strømforbruk, finner vi også.

Skjermoppløsningen som støttes er på hele 1280 x 800 piksler.

Les også:

(Kilder: pressemelding, engadget.com)

annonse