Nyhet

Hotmail oppgraderes

Microsoft har planer om store endringer i e-posttjenesten Hotmail, eller Windows Live Hotmail som tjenesten nå heter. Programvaregiganten mener brukermønstret til nettbrukere har endret seg såpass mye i løpet av de siste årene at det er på tide med store endringer. En av de viktigste endringene er økt bruk av sosiale tjenester, og deling av større filer. Flere tjenester skal være innebygde i Hotmail slik at det ikke skal være nødvendig for brukeren å forlate Hotmail-vinduet når vedlegg skal vises eller redigeres.

Innboksen skal bli ryddigere, og skal blant annet vise oppdateringer fra venner i sosiale tjenester som Flickr, Facebook og Twitter, og det skal bli enklere å vise bilder, videoer og dokumenter. Det skal også være mulig å legge inn meldinger på de sosiale tjenestne direkte i Hotmail.

Det skal også være enklere å filtrere bort såkalt "graymail", det vil si e-postmeldinger som kommer fra lister som brukeren en gang har meldt seg på, men som vedkommende ikke lenger ønsker å motta. Det skal med andre ord være enklere å sortere viktige e-postmeldinger fra mindre viktige meldinger.

Hotmail skal få en funksjon som gir mulighet til automatisk forhåndsvisning av vedlegg som bilder, og disse skal kunne vises som slideshow. Det skal også med hjelpe av nettlagringstjenesten Skydrive, være mulig å sende opptil 200 bilder, og hvert bilde kan ha størrelse på opptil 50 MB, i samme meldingen. Videre skal det være mulig å vise video i Hotmail-vinduet.

Den nettbasert gratisversjonen av Microsoft Office blir en integrert del av den nye Hotmail-tjenesten, noe som innebærer at brukerne skal kunne lese dokumenter direkte i Hotmail-vinduet. Hotmail-brukerne skal kunne sende opptil 200 dokumenter i samme melding, og hvert dokument har en øvre grense på 50 MB. Dette innebærer også at Office-dokumenter skal på en enklere måte kunne deles med andre brukere, selv om noen av disse brukerne ikke har MS Office installert.

Nettlagringstjenesten Skydrive kan via Hotmail brukes som mellomlagring, slik at alle mottakere av en melding skal få tilgang til filene som sendes, når de ønsker det. Dokumentene kan også endres, og endringene kan lagres på Skydive.

Hotmail bruker Exchange ActiveSync som innebærer muligheten til å synkronisere e-postmeldinger, kalendere og oppgaver fra en datamaskin til flere enheter.

Microsoft skal etter planen i løpet av sommeren begynne å rulle ut den nye Hotmail til brukerne. Les mer om den nye Hotmail på nettstedet hotmailpreview.com.

(Kilde: Windows Blog)

Les også
Bruk flere Google-konti samtidig
Les også
Gmail får nye funksjoner
Les også
Gmail blir tryggere
Les også
Google rydder opp i Gmail Labs
annonse