Til hovedinnhold

Xperia X10 mini og X10 mini pro er lansert

Amobil/Barcelona: Sony Ericsson holdt lansering i dag i forbindelse med Mobile World Congress. I tillegg til Vivaz pro har de nå lansert Xperia X10 mini og Xperia X10 mini pro.

Modellene har like spesifikasjoner, bortsett fra at pro-versjonen har fått et fulltastatur. Dette gjør den naturligvis litt større.

Som navnene Xperia X10 mini og mini pro tilsier skal dette være miniversjoner av Xperia X10. I likhet med orginalen, kjører lillebrødrene Android som operativsystem og har et eget Sony Ericsson-grensesnitt på toppen. Dessverre snakker vi om Android 1.6 i første omgang, og ikke 2.1 som du finner i Nexus One.

Les sniktitt på Xperia X10 »

Les også: Test av Google Nexus One »

Prosessoren som driver det hele er en Qualcomm MSM7227 med klokkefrekvens på 600 MHz.

Timescape på plass

Timescape-funksjonen er på plass også i miniversjonene, slik at du kan se Facebook-oppdateringene sammen med meldings- og anropshistorikken til hver person. Som vanlig i Android-telefoner kan du skreddersy det aller meste, og Android Market er selvsagt på forhåndsinstallert for nedlasting av applikasjoner.

Kameraet knipser bilder i 5 megapikslers oppløsning, og har autofokus og geomerking. Det ser imidlertid ikke ut som Xperia X10 mini og X10 mini pro har fått ansiktsgjenkjenningsfunksjonen vi finner på Xperia X10.

Mye teknologi

Av internettilgang finner du både Wi-Fi, super-3G og Edge, og telefonene har også assistert GPS slik at du kan bruke Google Maps til å finne veien. Her har du også Street View.

Skjermen måler 2,55 tommer, og har oppløsning på 240 x 320 piksler. Denne er kapasitiv, og skal dermed motstå riper bedre enn de resistive trykkskjermene.

Pro-versjonen har fulltastatur, og kommer i fargene sort og rød. Den som ikke har pro som etternavn kommer i hvitt, svart, rosa, lime, rød og sølv. Begge kommer på markedet i andre kvartal. Prisen er ennå ikke kjent.

annonse