Tek.no

Nyhet

AMD: - .13 mikron for bærbare først

Mohammed Sourouri
27 Jan 2002 10:34

Selv om dette er bare rykter som florer på Internett, er sannsynligheten for at ryktene er sanne meget store. Fordi; AMD lanserte AthlonXP under navnet Athlon 4 for bærbare PC-er først. Dette øker sjansene for at AMD kommer til å gjøre det samme igjen. AMD har all grunn til å lansere prosessorer for det bærbare markedet først. For gapet mellom AMD og Intel på skrivbordsmarkedet er ikke så stort som på det bærbare markedet.


Ikke sånn, men sånn: AMD mobile Athlon 4 laget med .13 mikrometersteknologi? Neida, bare en spesiell prosessor som AMD har laget for det japanske markedet for bruk i tynne PC-er. Bilde hentet fra Watch Impress

AMD holder på å bli fraløpt av Intel på det bærbare markedet og dette må AMD rette opp hvis de har tenkt til å henge med. Intel har produsert mobile prosessorer med .13 mikrometersteknologi en ganske god stund nå, som har gitt selskapet en rekke fordeler. Både når det gjelder pris og varme. Vår prisguide viser at Intel er faktisk billigere enn AMD på bærbare prosessorer. Dessuten er Intel også i stand til å øke klokkefrekvensen på Intel Pentium III-M/Celeron ganske så raskt dersom det skulle bli behov for dette. AMDs Athlon 4 har begynt å nå smertegrensen for hva den kan tåle av klokkefrekvenser.

Man må ikke glemme at Intel har Pentium 4-M klar for lansering som kommer til å stjele mye oppmerksomhet fra AMD, så dersom AMD skal unngå at deres produkt blir oversett må en lansering av skje før Intel lanserer Pentium 4-M.

Med innføringen av ny produksjonsteknologi ser det ut til at AMD kommer til å innføre ratingsystem for sine mobile prosessorer også. M1500 og M1800 indikerer ytelse som tilsvarer en Pentium 4-M på 1.5GHz og 1.8GHz.

Om AMD fortsatt kommer til å kalle sin prosessor for bærbare PCer for Athlon 4, eller om selskapet velger å kalle den mobile Athlon XP er noe usikkert. Men én ting er sikkert, vi kommer til å holde deg oppdatert.

annonse

Les også