Til hovedinnhold

- Mobil-Linux vil vokse enormt

Om du har en smarttelefon basert på Linux er du en av få. Men situasjonen kan fort endre seg, skal vi tro en ny rapport fra analysebyrået ABI Research.

ABI forventer at Linux vil være mobiloperativsystemet med sterkest vekst de neste fem årene. Selskapets antar at veksten vil være omtrent 75 prosent hvert eneste år frem til 2012.

En annen rapport ABI nylig presenterte anslår at Linux vil ta 31 prosent av smarttelefonmarkedet over samme tidsperiode. Dette vil tilsvare flere enn 331 millioner solgte telefoner.

Noe av grunnen til den sterke troen på Linux i mobiltelefoner er at store aktører som halvlederprodusenten Intel og programvareutvikleren Access har signalisert at de vil satse på operativsystemet de neste årene. I tillegg har Motorola og Nokia allerede begynt å selge telefoner og andre enheter med Linux ombord.

Alt ser imidlertid ikke lyst ut for Linux. Microsofts anklager om at Linux bryter 235 av selskapets patenter har skapt en viss uro i markedet. Dersom Microsoft skulle vinne frem med eventuelle krav, kan mobilprodusenter som bruker Linux risikere å måtte betale Microsoft for å bruken.

(Kilde: Businesswire.com)

annonse