Til hovedinnhold

IP-mobil for proffene

HP iPaq 510 Dimensjoner: 10,7 x 4,9 x 1,6 cm, 102 gramTeknologi: GSM 850, 900, 1800, 1900, GPRS, EDGE, Wi-Fi.Maskinvare: Blåtann v1.2, USB, 64 MB RAM, 128 MB ROM, støtte for MicroSD-minnekort.Batteri: Tale GSM: 6,5 timer. Hviletid GSM: 8 døgn.Skjerm: TFT, 2 tommer, 176 x 220 pikslerKamera: 1,3 megapikslerProgramvare: Windows Mobile 6, Outlook Mobile, Office Mobile, VoiceReply

Hewlett-Packard (HP) trakk i dag sløret av iPaq 510, en proffmobil i klassisk format og uten trykkfølsom skjerm.

Det viktigste salgsargumentet for den nye modellen er at den leveres klar for bruk til IP-telefoni. Så snart du befinner deg i en trådløs sone kan du skru på wi-fi og ringe over Skype, UMA eller en tilsvarende løsning.

HP lover at iPaq 510 skal fungere som ekte dualmode-telefon. Det vil si at når du går inn i en trådløs sone vil telefonen automatisk skifte over fra å bruke mobilnettet til IP-telefoni uten at samtalen din droppes.

Målet er at selskaper skal kunne droppe hustelefonene og heller utstyre ansatte med iPaq 510, som automatisk ringer billig over IP-telefoni når man er på kontoret.

Les vår guide til IP-telefoni på mobilen >

Telefonen kan for øvrig skryte av en taletid på solide 6,5 timer. Dette tallet faller naturligvis dramatisk om du fører samtalen over IP-telefoni.

Ipaq 510 har en del andre fiffige funksjoner for proffbrukere under panseret. Blant annet kan telefonen lese opp e-post for deg, og du kan svare med å diktere tilbake. Dette er også den første telefonen fra HP som kan fjernstyres av IT-ansvarlig på huset. For eksempel kan man slette data på tapte telefoner, eller rulle ut oppdateringer over luften.

Ingen 3G
Den nye iPaq-en har ingen støtte for 3G, og bruker i stedet EDGE for dataoverføring. Det at telefonen også mangler et fullt tastatur å skrive på kan nok skremme vekk mange bedriftskunder. Den lusne skjermoppløsningen på 176 x 220 piksler setter også en klar begrensning på hvor praktisk det er å gjøre kontorarbeid på telefonen.

Dette er for øvrig en av de første telefonene vi ser på markedet med Windows Mobile 6. Den nye utgaven av operativsystemet skal være bedre knyttet opp mot Microsofts Live-tjenester, kommer med bedre dokumentstøtte og loves å være langt sikrere enn før.

Ipaq 510 er ventet ut på markedet i løpet av våren, og vil trolig koste rundt 3500 kroner.

annonse