Blir vi syke eller ikke?

Vi har åpenbart vanskelig for å bli enige om vi tar skade av stråling fra Wi-Fi-nettverk, mobiltelefoner og annet trådløst utstyr som vi omgir oss med. Mens forskere i stadig større grad avviser at elektromagnetisk stråling er skadelig, klager stadig flere over helseplager som følge av overfølsomhet for de elektromagnetiske feltene.

Alle parter samles

Nå vil IKT-Norge avgjøre det hele, ifølge Digi.no. Myndigheter, forskere og de helseplagede skal samles til et seminar med temaet "stråling fra telekomutstyr, er det farlig? Eller kan vi friskmelde mobilmaster, trådløse nettverk og telefoner?" Innbydelsen er åpen for alle, og seminaret holdes 24. april.

IKT-Norges brukerforening Nortib (Norsk Tele- og informasjonsbrukerforening) skriver i innbydelsen at de mener en debatt er nødvendig. De vil skape et nyansert bilde der de baserer seg på fakta i størst mulig grad, men også setter fokus på usikkerheten. Et sentralt spørsmål er om det finnes enkelte miljøer som bør skånes for elektromagnetisk stråling.

Trådløse Trondheim har skapt debatter

Da hele Trondheim fikk en stor Wifi-sone rundt seg, var det mange som ble bekymret. Miljøvernforbundet har klaget dette inn til kommunen, og leger har uttrykt bekymring. Dette har skapt store debatter.

Miljøvernforbundet har bidratt til å sette i gang en større mediedebatt om sammenhengen mellom helseplager og utstyr utstyr som lager elektromagnetiske felt som mobilmaster, Wifi-nettverk og mobiltelefoner.

Statens strålevern har imidlertid satt en grense stråleverdien 10 watt per kvadratmeter, mens nettverket "Trådløse Trondheim" gir en stråling på bare opptil 0,08 watt per kvadratmeter dersom du befinner deg svært nær en basestasjon (10 meter).

(Kilder: Digi.no)

Les også
- Strålemerk mobilene
Les også
Mobilen stjeler nattesøvnen din
Les også
Frankrike advarer mot mobilbruk
Les også
Vil forby Wi-Fi i norske skoler
Les også
- Wi-Fi kan være helsefarlig
Les også
El-allergi er lureri
annonse