Tek.no

Nyhet

Centrino 2 er lansert

15 Juli 2008 08:56

Intels Centrino 2-plattform skulle egentlig vært lansert i begynnelsen av juni i år, men ble utsatt til midten av juli, blant annet grunnet problemer med den integrerte grafikken. Nå er altså lanseringsdagen kommet.

Grafikkproblemene er tilsynelatende ikke fullstendig løst ennå, ettersom dailytech.com melder at maskiner som skal benytte seg av Intels egen integrerte grafikk ikke vil være tilgjengelige i dag. Kun Centrino 2-systemer med dedikert Nvidia eller ATI-grafikk vil bli gjort tilgjengelige foreløpig.

Med Centrino 2, basert på 45 nm produksjonsteknikk, lover Intel som seg hør og bør høyere ytelse koblet med lavere strømforbruk, samt mindre varmeproduksjon. I den anledning lanserer Intel seks nye prosessorer. En av dem er en Extreme-variant, mens de fem andre tilhører Core 2 Duo-serien.

* prisene er oppgitt ved kjøp av 1000 prosessorer.

Enda mer interessant er kanskje støtten for Wimax, dog er det langt fra alle brukere som vil ha mulighet til å benytte seg av dette per dags dato. Andre elementer som støttes av den nye plattformen er DDR3 RAM og 802.11n.

(Kilder: Intel og Dailytech)

Les også
Intel kutter prisene
Les også
Går så det griner
Les også
Centrino 2 lanseres i juli
Les også
Her er Centrino 2-prosessorene
Les også
To Centrino 2-bølger i år
annonse

Les også