Til hovedinnhold

Vil ha Windows-last på Linux-stormaskin

Novells Linux gjør det tydeligvis bra på IBMs stormaskiner ettersom selskapet påstår å ha 85 prosent markedsandel. Det nyeste satsningsområdet er nå å få migrert Windows-servere over på IBMs System z og Linux ved hjelp av Mono-rammeverket.

Novell har derfor lansert Suse Linux Enterprise Comsolidation Suite som er en total pakke med Linux, Mono og en del verktøy for å gjøre nettopp dette.

Den mest fremtredende fordelen med stormaskin er ekstrem feiltoleranse og store konsolideringsmuligheter.

Det kan være et viktig poeng å sjekke at man fortsatt har applikasjonssupport fra leverandørene dersom man flytter over på annen maskinvarearkitektur.

Inngangsprisen på en IBM-stormaskin med Linux er for øvrig langt lavere enn den tradisjonelle pakken med det properitære z/OS.

Novell har annonsert fire programvarepakker for stormaskin; to stk. for Business Class-maskinen og to stk. for Enterprise Class-maskinen til IBM.

I stormaskinverden ser prisen absolutt ut til å være spiselig, mens det for "dødelige" x86-brukere kan være nok til å falle av stolen. Det skal nevnes at man på dette nivået bør sammenlikne med minst 50 "tradisjonelle" x86-servere før man gjør seg opp meninger.

(Kilde: The Register)

annonse