Til hovedinnhold

Vi snakker med gjengen bak TG

Marcus har mye å gjøre

Sjefen selv og nettverk

Gjengen som arrangerer TG ledes med jernhånd av Vegard Skjefstad. Om vi i det hele tatt for tak i stakkaren under TG er litt usikkert, så vi sikter oss heller inn mot enkelte av hans lakeier sånn til å begynne med.

O store nettverks- og serveransvarlig, Marcus Sæthershagen, har du stålkontroll? Til alt overmål svarer han ja, det er nesten så vi blir litt skuffet. Ikke en eneste kortslutning, serverkrasj eller noen som snublet i gal kabel?

– Joa, det var jo en fiberkabel som ikke oppførte seg helt bra i går, så vi hadde litt problemer en periode. Men rent bortsett fra det har vi ikke hatt noen problemer.

Hvor mange meter TP-kabel har dere brukt? – Vi snakker vel om 13-15 km med kabel, inkluderer vi de som brukerne har med er vi trolig oppe i 50 km.

Her var den skyldige fiberkabelen

Hva slags nettlinje kan dere skryte på dere? – Her er det 5 Gbit fra Banetele.

Hvor mye av den er faktisk i bruk? – Nå (red: torsdag ettermiddag) ligger vi på omtrent 75 prosent av kapasiteten, men målet er jo å makse linjene.

... og etter en oppfordring greide et samlet TG lett å kjøre linjebruken til topps.

Linjene brukes bra under TG, blått er ut og grønt er inn

Mat og sikkerhet

Carl Henrik Myhre og Marcus Marcus Sæthershagen har stålkontroll på TG

Vel, vi tar heller turen til sikkerhetsansvarlig Carl Henrik Myhre.

Nå, sitter branndrillen i kroppen? – Det gjør den, faktisk har vi et veldig stort fokus på akkurat dette. Vi har hatt kurs med brannvesenet og alle som jobber som vakter her har fått opplæring i dette. Vel så viktig er det med evakuering av andre årsaker og vi kjører en hard linje når det gjelder rømningsveier. Nå skal det også legges til at Vikingskipet er en svært snill bygning når det gjelder brann, her er det bra med rømningsveier og folk kan føle seg trygge.

Har det vært noen problemer å snakke om? – Nei, vi er en gjeng som har gjort dette i flere år og dette går helt strålende.

Hmmm... nok en gang føler vi oss litt snytt. Noe dop, knark, alkohol eller andre ulovlige substanser som er beslaglagt? – Hele hallen ble gjennomgått sammen med politiet og intet ble funnet.

Vi hørte rykter om at det var funnet noe hasj?– Ja, jo, det ble markert på et par-tre stykker, men det var mest rester i lommer og slikt. Politiet greide ikke veie det engang, så det er ikke noe å snakke om.

Hva med våpen? Er det kun virtuelle skyte-, stikk- og slagvåpen det går i eller er det noen som har vært lure nok til å ha med seg medbragt? – Der må jeg dessverre skuffe deg. Nå har vi jo ikke noen scannere eller noe sånt her, men vi har ikke kommet over noe som helst.

Nerder må ha mat. Noen har bunkret opp nudler nok til en hel familie, andre lusker ut av hallen for å finne seg en matvarebutikk, enkelte andre går ut for å spise. Likevel, mange kjøper mat i hallen. Vi snakker med en av damene i teltet helt i enden av hallen.

Hva går det mest av? – Mmmm? Vet ikke helt jeg, hamburgere kanskje? Nei, eller pizza? Det går kanskje like mye av hver?

Javel... hvilken pizza er den store TG-slageren da? – Nei, atte, det vet jeg ikke. Pepperoni kanskje?

Mikrobølgekø med tilhørende vannsøl

Med fare for å lage komplett stopp i køen skynder vi oss videre, folk må jo få maten sin. Vel ute av køen oppdager vi noe moro. Køen for mikrobølgeovnene. Her er det militær orden, først tapper man vann på nudlene, deretter er det inn i køen for å la godsakene bli bombardert med bølger. Fantastisk.

Les også
Hva skjer på TG?
Les også
Billettsalget starter i dag
Les også
Momsfritak på datatreff
Les også
Dataparty ER kultur
annonse