Tek.no

Nyhet

Xperia X10 er lansert

3 Nov 2009 11:27
annonse

Sony Ericsson har nå lansert Xperia X10, som er et nytt flaggskip fra svensk-japanerne. Dette er den samme telefonen som på ryktebørsen het Xperia X3.

Her er det Android under panseret, som Sony Ericsson kaller det mest åpne og intuitive operativsystemet noensinne. Android-versjonen er 1.6, og Sony Ericsson rekker med andre ord ikke å få inn versjon 2.0 før Xperia X10 kommer på markedet.

I Android kan du laste ned programmer via Android Market som vanlig, og i tillegg har Sony Ericsson lagt inn to nye programmer: Mediascape og Timescape.

Mediascape skal gi enkel tilgang til musikk, foto og video fra venner og favorittartister. Denne kan hente informasjon fra telefonen, Youtube, Playnow med flere, ifølge pressemeldingen.

Gjenkjenner ansikter

Timescape samler all kommunikasjon med en bestemt person på ett sted. Her henter den også informasjon fra telefonen, Facebook, Myspace, Twitter, e-post, tekstmeldinger og dine egne fotografier. 

annonse

Xperia X10 skal rett og slett gjenkjenne ansikter på bildene dine, og linke de opp med kontaktlisten og andre kanaler helt automatisk. Geomerking er også på plass, slik at du kan se hvor bildene dine er tatt. 

4 tommers skjerm

Skjermen i Xperia X10 er hele 4 tommer stor, og er en kapasitiv berøringsskjerm. Oppløsningen er på 480 x 854 piksler, og på utsiden skal det være et anti-ripeglass. 

Prosessoren er en 1 GHz Qualcomm Snapdragon QSD8250, og dermed bør det gå raskt i svingene.

Ellers har telefonen det meste av teknologi, som Wi-fi, super-3G, Edge og A-GPS. Multimediabiten ser også lovende ut, med 8,1 megapikslers kamera og standard 3,5 mm minijack som hodetelefonutgang. I pakken får du med et minnekort på 8 GB.

annonse

Xperia X10 skal dukke opp i butikkhyllene i løpet av første kvartalet i 2010. Prisen er foreløpig ukjent.

(Kilde: pressemelding)

Les også
Sony Ericsson Xperia X10
Les også
Sony Ericsson Xperia X2
Les også
Vi har sett nærmere på Xperia X10
Les også
En haug med bilder av Xperia X3
Les også
Xperia X3 kan komme i januar
Les også
Xperia Pureness har gjennomsiktig skjerm
Les også
Her er Xperia X2
Les også
Se video av Sony Ericssons Xperia X2
annonse

Les også