Tek.no

Nyhet

Windows på slankekur

Arsæll Benediktsson
20 Okt 2007 07:01

Vi har tidligere fortalt om neste Windows-versjon etter Vista. Den som tidligere hadde kodenavnet "Vienna", men som nå har fått kodenavnet "Windows 7".

Microsoft har nå slanket ned Windows-kjernen, gitt den nye kjernen navnet MinWin. Den nye kjernen skal etter planen bli en del av neste Windows-versjon - det vil si etterfølgeren til Vista.

Meningen er også at fremtidige Windows-versjoner skal basere seg på den nye kjernen, og det samme skal Windows Media Center og Windows Server.

Eric Traut fra Microsoft presenterte nylig prosjektet i et foredrag på University of Illinois. Foredraget kan sees her (velg "Eric Traut").

MinWin skal i utgangspunktet ha en størrelse på kun 25 MB, som er en kraftig slanking sammenlignet med Vista. Videre skal MinWin bestå av 100 filer, mens Vista har rundt 5000 filer.

Riktignok mangler MinWin hele undersystemet som inneholder grafikken, men den nye kjernen skal likevel være en kraftig reduksjon i forhold til dagens Windows.

Det er rundt 15 år siden kjernen i dagens Windows ble utviklet, så det er trolig på høy tid at denne blir endret. Windows 7 skal etter planen lanseres i 2010.

(Kilde: ZDNet Blogs)

Les også
Vista oppdateres
Les også
Piff opp Vista
Les også
Windows Dreamscene lansert
Les også
Vistas etterfølger klar om tre år
annonse

Les også