Til hovedinnhold

HTC-monsteret har blitt hissigere

Amobil/Barcelona: HTC har lansert to mobiltelefoner under årets Mobile World Congress. Den ene er en oppdatert utgave av HTC X7500, mens den andre er en helt ny modell kalt P3470.

X7510 har VGA-utgang på siden.

X7510 Enhanced Advantage

Om du husker den originale Advantage blir du neppe sjokkert over størrelsen. X7510 er imidlertid alt annet enn liten – snarere tvert i mot. Med en vekt på totalt 375 gram nærmer vi oss klassen for ultramobile PC-er.

Men så er det ikke så mange andre telefoner som kan måle seg med X7510 heller. Den opprinnelige X7500 hadde en 8 GB harddisk, mens nykommeren har 16 GB flashminne.

Den har blitt mindre

Dette er nok en av grunnene til at X7510 har blitt mindre enn forgjengeren. Tykkelsen er nå 1,6 cm, mot den gamle tykkelsen på 2 cm. På nyhetslisten finner vi også Touch Flo-menyer, Opera Mobile 9, og Google Maps.

Det meste er ellers som før, inkludert fem tommers trykkfølsom skjerm, 624 MHz prosessor, 128 MB systemminne og mulighet for utvidelse med Mini-SD-minnekort, Wifi, Bluetooth og ikke minst et avtagbart fulltastatur.

Skjermutgang

Et par funksjoner skiller X7510 fra mobiler flest: Den har en egen VGA-utgang, slik at du kan koble til en PC-skjerm. Dessuten har den innebygget USB 1.1 host, noe som vil si at du kan koble til USB-utstyr som mus, tastatur og USB-harddisk til telefonen.

X7510 har også navigasjonsprogrammet Tomtom Navigator 6, slik at du kan bruke mobilen som bilnavigasjon.

Telefonen kjører ifølge HTC en "fremtidig utgave av Windows Mobile", noe som etter all sannsynlighet vil si Windows Mobile 6.1, som lanseres her på Mobile World Congress-messen.

Telefonen kommer i salg i utvalgte markeder i Europa i mars. Prisen er ikke kjent for øyeblikket, men den blir neppe ikke mye lavere enn originalen, som koster 10 000 kroner.

Les test av HTX X7500 »

P3470 minner om Qtek S200, men byr på langt mer.

P3470

Den andre telefonen selskapet lanserte, P3470, er en forholdsvis enkel Windows-telefon. Enkel fordi den har få teknologier, ikke fordi den kan lite. Den har jo Windows Mobile 6, må vite.

Foruten 3G og Wifi har den nemlig det meste. Med Edge på plass kan du koble deg til internett i hastigheter på rundt 200 kbps, mens GPS-en som er innebygget sørger for at du finner frem der du er.

Full fart

Lokal tilkobling gjøres ved hjelp av Bluetooth 2.0+EDR eller USB 2.0 Full speed.

Den trykkfølsomme skjermen er 2,8 tommer stor, noe som burde være tilstrekkelig til litt GPS-navigasjon eller noen filmsnutter. Stor skjerm er også en fordel når du skal ta bilder. P3470 har et to megapiksel-kamera med autofokus.

1 GB minne

Med i esken får du et minnekort som rommer 1 GB, noe som burde holde til noen GPS-kart, filmer eller et drøss med bilder. Minnekortet er av typen Mini-SD, ifølge HTC.

Forvent ikke at den nye telefonen skal være noen ytelsesknuser. Med en prosessor på 200 MHz er det ikke akkurat duket for de store utskeielsene.

P3470 kommer i salg i løpet av månedne i de største europeiske landene. Prisen blir omtrent 3600 kroner.

(Kilder: Pressemelding, Engadgetmobile.com)

annonse