Tek.no

Nyhet

Spår suksess for lavkost-PC-er

Asus Eee er allerede en suksess
14 Apr 2008 11:45

Intels Atom-prosessorer blir sterkt delaktig i det nye lavkost-PC-markedet, som høster interesse fra en rekke maskinvareprodusenter.

Asus tar et godt tak med lanseringen av 2. generasjon Eee PC, ca. en måned før overnevnte prosessor blir tilgjengelig, men det er fortsatt en Intel-prosessor som sitter under panseret.

Selv om både Acer, Asus, Dell, HP og flere på listen nok vil kjempe hardt for å få sin del av lavkost-PC-markedet, er det neppe noen tvil om hvem som uansett kommer til å vinne bak kulissene med levering av prosessorer og brikkesett – nemlig Intel.

VIA har riktignok reelle konkurrenter produkter, men neppe muskler, utviklings- eller produksjonsapparat til å ta opp kampen på dette nivået og forblir trolig en enda mer særpreget nisjeaktør med sine prosessorer.

Intel forventer at salget av billig-PC-er vil passere 100-millioner enheter innen 2011. Asus forventer på sin side å levere 10 millioner billig-maskiner i 2008 og det dobbelte i 2009.

Selv om lavkost-PC-ene først og fremst er beregnet på såkalte "nye markeder",  er det flere i bransjen som tror at disse maskinene også kan fange stor oppmerksomhet her hjemme og bli gode alternativer for de kun har enkle PC-behov.

(Kilde: Digitimes)

Les også
Congo utfordrer Atom
Les også
Den viktige Eee
Les også
Gjør klar for Eee med Atom
Les også
Eee brer om seg
Les også
Gigabyte planlegger Atom-maskin
Les også
Eee med 8,9-tommers skjerm
Les også
Eee til Norge i juni
Les også
2. generasjons Asus Eee er på vei
Les også
Lavkost-PC-er i vinden
Les også
Her er Intels Atom-prosessorer
Les også
Billig-prosessor får doble kjerner
annonse

Les også