Nyhet

Apene vender tilbake

Den siste "Planet of the Apes"-filmen var ikke av første klasse.

Spoler alert! Har du ikke sett den originale "Planet of the Apes"-filmen fra 1968, eller Tim Burtons utgave, fraråder vi deg å lese resten av artikkelen.

Det så ut til at Tim Burton hadde drept "Planet of the Apes" da han i 2001 gav ut sin versjon av filmen. Selv om det klart var en bedre film rent økonomisk, så gav den oss en dårlig smak i munnen og Fox har aldri brydd seg med å lage en oppfølger.

Tilbake i tid

Men nå vurderer de igjen å lage film om planeten hvor apene hersker. Denne gangen vil det ikke bli en remake av "Planet of the Apes", ei heller en oppfølger, denne filmen skal nemlig gå tilbake i tid. De som er fine på det, vil nok kalle det en remake av "Conquest of the Planet of the Apes".

Jada, den skal ta for seg historien om Caesar, den første apen som kunne snakke. Etter å ha gjemt seg for myndighetene i 20 år, starter han slaveopprøret som fører til en verden hvor apene hersker og hvor menneskene var de dumme dyrene.

Vår verden under lupen

Men ting vil også bli litt annerledes i denne filmen. Originalen tok plass i en dyster fremtid hvor regjeringen var en gjeng med direkte onde folk, og menneskene ble fremstilt som de slemme. Den nye filmen, som forøvrig er skrevet av Rick Jaffa og Amanda Silver og skal hete "Genesis: Apes", skal på sin side ta for seg nåtiden. Den skal ikke styrte noen oppdiktet, ond regjering, men vår regjering og vår verden.

Dette er kanskje en av grunnene til at Fox har latt filmen ligge på hyllen, hvor de kanskje vil la den ligge litt til: Den er litt på kanten, for å si det slik. Det er ikke alle som vil holde med helten som river ned vår egen verden.

annonse