Til hovedinnhold

Mobilsjalusi til besvær

En ny svensk undersøkelse viser at mobiltelefonen ofte er senter for sjalusi og mistanker i et parforhold. Blant de 685 som deltok, svarte hele to av tre at de leser partnerens meldinger så fort de får sjansen. De fleste griper muligheten når kjæresten er i dusjen eller på toalettet.

Årsaken til at svenskene ikke klarer å holde fingrene unna partnernes mobiltelefon er i hovedsak nysgjerrighet, men også sjalusi. Fire prosent av de spurte var spesielt ivrige etter å sjekke hva ens bedre halvdel hadde lagret på telefonen etter å ha vært på jobbseminar eller konferanser.

Undersøkelsen, som er utført for Telia-selskapet Halebop, viser også at stadig flere bruker mobiltelefonen som sjekkeredskap. 42 prosent svarte bekreftende på at de har hatt SMS- eller MMS-sex. Halvparten sender slike meldinger til partneren, mens resten går til en man flørter med.

Svenskene blir modigere av å kunne sende meldinger til noen de beundrer, og 85 prosent av de spurte avtaler det første stevnemøtet via SMS. Fire prosent innrømmer å ha slått opp med noen ved å skrive 160 tegn eller mindre.

Mobilforsker Berit Skog ved NTNU har gjennomført en undersøkelse blant norske ungdommer, og sier at vi oftere og oftere tyr til mobiltelefonen om vi vil ha kontakt med noen.

- Flere undersøkelser viser at SMS-meldinger er en svært utbredt måte å flørte på, sier Berit Skog til VG.

(Kilder: VG, ITavisen)

Les også
Hamster lader mobilen
Les også
Meningsløse SMS
annonse