Tek.no

Nyhet

Slik ville Game of Thrones sett ut i Google Maps

Lurer du på hvor de forskjellige stedene i serien faktisk er?

selvag
10 Mai 2015 06:00

TV-serien Game of Thrones, som er basert på bøkene i A Song of Ice and Fire-serien, strør rundt seg med navn på ulike steder. De fleste som følger med har vel fått et generelt inntrykk av geografien, men er inntrykket riktig?

Google leverer fortsatt ikke tjenestene sine til Westeros. Om de hadde gjort det, hadde kanskje dette vært resultatet. Foto: selvag

Det kan du blant annet finne ut ved hjelp av et ganske artig kart laget i stil med Google Maps. Det er dessverre ikke mulig å zoome eller flytte rundt på kartet, men det forteller deg i det minste hvor de viktigste stedene på Westeros er.

Du kan forøvrig kjøpe kartet som en plakat på Etsy.

Om du er ute etter noe litt mer omfattende, kan du besøke nettstedet A Map of Ice & Fire. Dette er et interaktivt kart med muligheter for å forstørre og forminske bildet, og det har i tillegg til Westeros en stor del av verden øst for Westeros.

Jo lenger bort fra Westeros vi kommer, jo merkeligere blir navnene. Cannibal Sands, Bonetown og City of Bloodless Men høres jo veldig trivelig ut.

Følg hendelsene i serien

En enda mer detaljert variant finner du på Quartermaster.info. Der kan du skru på grenser i Westeros, samt finne ut hvor de store slektene kommer fra.

I tillegg kan du skru på en funksjon som viser hvor de ulike figurene har reist i løpet av serien.

Utsnitt fra kartet på Quartermaster.net. Foto: Quartermaster.net

En hendig funksjon er at du kan velge om du vil se figurenes bevegelser slik de er beskrevet i TV-serien eller slik de er beskrevet i bøkene. Det er noen forskjeller der.

Naturligvis er dette en funksjon som raskt kan gi deg mange «spoilere», hvis du er for rask til å flytte deg frem i tid.

Merk at både Quartermaster.info og A Map of Ice & Fire tar seg noen friheter – blant annet basert på forfatter George R R Martins uttalelser – for å fylle inn verden.

Dette er fordi de dekker mer enn de offisielle kartene gjør. I tillegg er ikke de offisielle kartene helt nøyaktige, ettersom de er laget i stil med virkelighetens middelalderkart.

Også i norsk versjon

Denne uken laget også NRK Filmpolitiet et interaktivt Game of Thrones-kart. Der kan du også følge bevegelsene til de viktigste figurene i serien, og du får også opp informasjon om viktige hendelser.

NRK-kartet er basert på TV-serien, og vil oppdateres ukentlig ettersom handlingen skrider frem og figurene flytter på seg.

Følger du med på TV-serien?
Slik har de laget de imponerende spesialeffektene

(Kilde: Mashable)

annonse

Les også