Til hovedinnhold

Kåringen er gjort: Galaxy S10 har den beste skjermen

Det konkluderer Displaymate med.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Samsung Galaxy S10 er øyeblikkelig på vei ut til kjøpere som har forhåndsbestilt telefonen. Og med seg får den en god nyhet; skjermnerdene i Displaymate har testet telefonen og funnet at den har markedets aller beste skjerm.

Det overrasker kanskje ikke så mange, ettersom skjerm er én av Samsungs aller sterkeste sider. Både Galaxy S9 og Galaxy Note 9 satte på hver sine tidspunkt testrekorder hos Displaymate. De fleste tidligere toppmodeller fra selskapet har også høstet lovord for skjermene sine.

Testnettstedet beskriver fargepresisjonen som umulig å skille fra perfekt. I tillegg legges det vekt på at Galaxy S10-skjermen er vesentlig mer lyssterk enn fjorårets Galaxy S9. Her er det hele 1215 nits lysstyrke som er veldig kjekt å ha til HDR-scener og utendørs bruk.

Nettstedet har også skjerpet kravene, men nevner at Samsungs skjerm likevel skårer 100 prosent eller grønt på alle mulige målepunkter.

Les vår test av Galaxy S10 her »

S10-skjermen tåler mye

En annen god nyhet for Samsungs skjermer er at Youtube-kanalen JerryRigEverything har utsatt den nye toppmodellen for hardhendt bruk.

Som vanlig har youtuber Zack Nelson forsøkt å bøye telefonen, for å se om den går i stykker. Hverken skjermen eller baksiden, som også er i glass, løsnet fra rammen på telefonen.

Skjermen ble også utsatt for en rekke forsøk på oppskraping. Der klarte den seg hverken bedre eller verre enn forventet, men fingerleseren under skjermen klarte seg noen hakk bedre enn man kanskje kunne frykte.

Samsungs fingerleser er nemlig av en annen type enn slike fingerlesere flest. Den leser fingeravtrykket ved hjelp av lyd og er ikke en optisk løsning. Dermed var det usikkert om den ville motstå skraper i skjermen.

Mer sårbar fingerleser?

Den klarte seg faktisk ganske bra gjennom strabasene. Først da Nelson hentet frem det hardeste kruttet sluttet fingerleseren å fungere. Men da hadde den fått det som tilsvarte dype sprekker i skjermen fra et skrapeverktøy hardt nok til at bare safirglass kunne motstått påkjenningen.

Samtidig har optiske fingerlesere vært testet hardt tidligere og overlevd liknende strabaser. Det kan tyde på at Samsungs leser tåler litt mindre enn andre, for eksempel leserne du finner i OnePlus 6T eller Mate 20 Pro. Men samtidig er nok de fleste lagelige til å få byttet ut skjermglasset hvis de faktisk knuser det. Og vanlige riper setter altså ingen stopper for funksjonen.

En ulempe er imidlertid at du må bruke en vesentlig mindre sikker ansiktslås i mellomtiden hvis du knuser skjermen på S10 slik at fingerleseren slutter å virke.

annonse