Nyhet

Nå kan du strømme hele Steam-biblioteket ditt rett til mobilen eller nettbrettet

«Steam Link» lanseres til Android og iOS.

Valve kunngjorde tidligere denne måneden at de skulle lansere et par apper som lar deg strømme spill og annet Steam-innhold til Android- og iOS-enheter. Som blant andre The Verge har fanget opp er den ene av appene, Steam Link, nå tilgjengelig til Android i betautgave på Google Play.

Steam Link-appen lar deg strømme spillene du har liggende i Steam-samlingen din på mobilen eller nettbrettet – eller eventuelt til Android- og Apple TV-enheten din.

For at mobilappen skal fungere må enheten du strømmer til være koblet til PC-en eller Mac-en via et felles nettverk på 5 Ghz eller fysisk via Ethernet-kabel. Appen skal ifølge Valve ha støtte for Steam-kontrolleren og andre typer kontrollere på begge plattformer.

Slipper også Steam Video litt senere

Valve har allerede en dedikert Steam Link-boks, som er beregnet på å strømme Steam-spill til en hvilken som helst TV i hjemmet fra en PC, men med den mobile Steam Link-appen er funksjonaliteten altså blitt bærbar.

I tillegg til Steam Link skal Valve også slippe en mobilutgave av Steam Video, som lar deg strømme videoinnhold fra Steam-arkivet på Android- og iOS-enheten over WiFi eller LTE.

Dersom tilbakemeldingene fra kunder tilsier det skal Valve også tilby en offline-modus i Steam Video-appen til mobil. Appen kommer en gang i løpet av sommeren, men har ennå ikke fått en konkret slippdato.

Det er ennå uvisst når Steam Link-appen kommer til iOS-plattformen, da Apple uttalte overfor Variety at denne versjonen fremdeles er under gjennomgang. Når den lanseres skal den visstnok støtte enhver Apple-enhet som kjører iOS 10 eller nyere, og Apple TV med tvOS 10.3 eller høyere.

Valves Linux-baserte spillmaskiner ble ingen suksess »

Les også
Si farvel til Steam Link
Les også
Nå kan du sjekke hvor mye penger du har lagt igjen på Steam
Les også
Nå kan du sende Android-tekstmeldinger på PC-en
Les også
Apple vil ikke ha noe av Steam-strømming på iOS-plattformen
Les også
Valves Linux-baserte spillmaskin ble ingen suksess – nå er Steam Machines fjernet fra Steam-forsiden
Les også
Nå kan du strømme Steam-spill direkte til Samsung-TV-en din
annonse