Tek.no

Nyhet

Nå kommer Samsungs gigantiske «vegg-TV»

Samsung

Det var vanskelig å ikke måpe da Samsung for halvannet år siden avduket sin «The Wall», en gigantisk TV på 146 tommer.

Nå melder selskapet at TV-ene er klare for å innta forbrukermarkedet, altså stuene våre, fremfor bare museer, hoteller og butikker. Fra juli kan du dermed potensielt kjøpe deg en «The Wall Luxury».

En forbedret «The Wall»

Denne «luksusmodellen» er en forbedret versjon av The Wall som ble vist frem i fjor. Hovedforskjellen er at panelet støtter 120 Hz fremfor 60 Hz. Varianten ment for hjemmebruk vil dessuten være bare tre centimeter tykk, i forhold til hele åtte centimeter tykk for den mer bedriftsorienterte førsteutgaven.

Samsung skriver også at en ny bildeprosesseringsbrikke kalt Quantum Processor Flex er på plass. Denne bruker blant annet kunstig intelligens for å oppskalere bildet og vise det i utradisjonelle formater.

En viktig egenskap for The Wall er nemlig av teknologien bak, kalt Micro-LED, i teorien gjør den både rammeløs og modulær. Slik skal du, i alle fall i fremtiden, kunne sette sammen TV-en i hvilken form og størrelse du vil ved å stable og skjøte ulike moduler sammen.

Det er ikke kjent om akkurat dette gjelder for Luxury-utgaven av The Wall, eller om den kan utvides med flere Micro-LED-paneler senere etter kjøp, men det skal uansett ikke stå på størrelsen om du har lyst på og råd til en. Som standard kommer The Wall Luxury «bare» i en simpel 72-tommers utgave med 2K-oppløsning, men Samsung beroliger med at du også kan velge størrelser opptil vanvittige 292 tommer og 8K-oppløsning.

Imponerende egenskaper

Samsung

Ellers er også resten av spesifikasjonene imponerende. The Wall Luxury frister med HDR med inntil 2000 nits lysstyrke, dypt sortnivå på nivå med OLED-paneler og skal ifølge selskapet være like grei å både se TV på eller spille spill på som andre nye TV-er fra dem.

Den såkalte «Ambient»-modusen er også med, som lar deg enten «skjule» TV-en ved å la den replisere og etterligne veggen bak seg når den er på, eller vise kunstverk. Takket være den høye oppløsningen og den nye Micro-LED-teknologien skal dette bli enda mer realistisk enn tidligere. Og TV-en kan dessuten skilte med en levetid på minst 100 000 timer, noe som er godt over 20 år ved bruk 12 timer om dagen.

Samsung sier dessverre ingenting om prisen, men regn med at denne koster langt mer enn du fikk i feriepenger, for basismodellen.

The Wall Luxury blir ikke din eneste mulighet:
I fremtiden kan du bygge TV-en akkurat slik du vil »

(Kilde: Digital Trends)

Les også
Samsung vil kutte alle kabler fra TV-en
Les også
Samsung viste endelig fram en MicroLED-TV som kommer til vanlig salg
Les også
Les dette før du henger opp TV-en på veggen
Les også
Møt Samsung The Wall - verdens første MicroLED-TV som er modulær
annonse

Les også