Tek.no

Nyhet

Googles Twitter-konto hacket – reklamerte plutselig for kryptovaluta

14 Nov 2018 14:26

At kjendiser blir hacket på Twitter er ikke spesielt uvanlig. Litt mindre vanlig er det at store teknologiselskaper som Google mister kontrollen over kontoene sine. Det er akkurat det som har skjedd med Googles offisielle G Suite-konto, ifølge The Next Web.

Kontoen melder til vanlig om løst og fast knyttet til Googles skytjenester, så som Gmail, Drive og Hangouts, for å nevne noe.

Midt blant poster om offline-funksjoner i Gmail og verdensklokke i Google Kalender dukket det opp en sponset post om at brukere som sendte 0,1 Bitcoin til en adresse ville få alt fra 1 til 20 Bitcoin tilbake.

Uvanlig høyprofilert konto

Det er hverken en melding Google selv ville sendt ut, eller et godt tilbud. Denne typen Bitcoin-svindel har det krydd av på Twitter i flere år, men det er høyst uvanlig at såpass høyprofilerte kontoer utsettes for den på denne måten.

Andrew Maxey er sikkerhetsmann i Cisco, og meldte dette da den sponsede meldingen dukket opp:

Det kryr av kryptosvindel

Tesla-gründer Elon Musks Twitter-meldinger har gjennom flere år vært fulgt av en hale kommentarer fra etterlikninger av hans egen konto med Bitcoin-svindel som mål.

Meldingen er nå borte fra G Suites Twitter-strøm, og det er usikkert hvor mange av kontoens 822 000 følgere som fikk se den, og eventuelt hvor mange som faktisk bet på.

Twitter har opplyst til The Verge at de har forbedret hvordan tjenesten forholder seg til Bitcoin-svindel, og at de jobber med å gjøre vernet mot svindel på tjenesten enda bedre.

Tidligere samme dag ble også den store amerikanske handelskjeden Target rammet av samme type hack og Bitcoin-svindel.

annonse

Les også