Tek.no

Nyhet

GoPro har akkurat fått en ny konkurrent: Møt DJI Osmo Action

Byr på selfieskjerm og HDR.

DJI
16 Mai 2019 14:30

DJI er nok mest kjent for sine droner, men dypper nå tærne i en for selskapet splitter ny produktkategori: Actionkameraer.

Nye DJI Osmo Action kan minne om et kamera fra hovedkonkurrenten GoPro utvendig, men skiller seg ut ved blant annet å ha to skjermer – en foran og en bak.

Å ha en skjerm foran kan være spesielt praktisk for å sjekke at kameraet faktisk fanger det du vil før du setter det på plass.

4K-video og HDR

Osmo Action har en egen skjerm foran, slik at du kan se hva du faktisk har i bildet før du setter i gang opptaket.
DJI

Skjermene måler henholdsvis 2,25 og 1,4 tommer, og skal ha en meget solid lysstyrke på 750 nits. Det bør gjøre det mulig å se innholdet på skjermene selv i kraftig sollys.

Osmo Action kan ellers ta opp video i 4K-oppløsning med 60 bilder i sekundet og en bitrate på opptil 100 megabit i sekundet, eventuelt video i 4K med HDR i 30 bilder i sekundet. Saktefilm er også støttet, med opptil 240 bilder i sekundet i 1080P-oppløsning, og sensoren på 1/2,3 tommer gir stillbilder på opptil 12 megapiksler.

Bildestabiliseringen var noe av det GoPros siste toppmodell Hero7 Black fikk mye skryt for. Hos GoPro heter det HyperSmooth, mens DJI kaller sin stabilisering RockSteady.

Hele baksiden er i praksis skjerm.
DJI

Støtter GoPro-fester

Batteritiden skal være på opptil 93 minutter i 4K og 30 bilder i sekundet med RockSteady aktivert og 135 minutter uten. RockSteady kan imidlertid ikke brukes til HDR-opptak, i alle fall foreløpig. Snapshot-funksjonen gjør også at kameraet skrur seg på og begynner å ta opp i løpet av cirka to sekunder.

Osmo Action er omtrent like stort som GoPro Hero7 Black.
DJI

Osmo Action bruker tilsynelatende også det samme festet som GoPro-kameraene gjør, slik at de fleste eksisterende festeanordninger kan brukes.

Kameraet er vanntett ned til 11 meters dyp (uten ekstra hus) og skal motstå fall på opptil halvannen meter. Kameraet skal også tåle temperaturer ned mot minus 10 grader.

Prisen er satt til 349 dollar, 50 dollar mindre enn GoPro i utgangspunktet skal ha for sin Hero7Black. I Norge ser prisen på DJI-kameraet ut til å være 3799 kroner, en snau hundrelapp mindre enn hva GoPro Hero7 Black for tiden går for.

Les også
DJI Osmo Action: En oppsiktsvekkende god GoPro-utfordrer
Les også
DJI lanserer stridsvogn for å inspirere til lek og programmering
annonse

Les også