Nyhet

Oppo viser frem verdens første mobil med kamera bak skjermen

De siste årene har vært en interessant tid for mobildesign. I jakten på stadig større skjermer og tynnere skjermrammer har mobilprodusentene måttet være kreative i plasseringen av viktige komponenter som fingerlesere og frontkamera.

Noen har puttet fingerleseren på baksiden, mens andre erstattet den med en ansiktsskanner på toppen. Etter hvert kom teknologien langt nok til å putte fingerleseren bak skjermen, men kamerasamlingen på toppen var fortsatt noe som måtte løses. Vi har sett flere kreative løsninger på dette, men kameraer som både snurrer på toppen eller spretter opp når du trenger den.

Nå har imidlertid den kinesiske mobilprodusenten Oppo vist frem det som nesten kan anses som den hellige gral for moderne mobiler: Et frontkamera som skjuler seg bak skjermen.

Gjennomsiktig skjermpanel

Slik ser Oppos nye mobil ut, med et kamera som skjuler seg bak skjermen i toppen.

Oppo viste frem teknologien på årets Mobile World Congress i Shanghai, og kaller det for USC – Under Screen Camera.

For å få kameraet til å klare å se gjennom skjermen har de benyttet seg av et helt nytt, gjennomsiktig materiale i skjermpanelet som sammen med en redesignet pikselstrutur gjør at lys klarer å trenge igjennom til kameraet. Selve sensoren skal også være større enn andre selfiekameraer.

Skjermen over kameraet skal fungere som vanlig ellers, og er fortsatt berøringsfølsomt.

Dårligere kamerakvalitet

Oppo innrømmer imidlertid at bildekvaliteten ikke er like god på underskjermkameraet som vanlige selfiekameraer. Noe av dette skal kunne løses med ny og bedre programvare som de jobber med, og de sier at målet er at kameraet skal bli like bra som det konkurrentene kan by på.

Foreløpig er kameraet bare vist frem på en fungerende prototyp, men de sier at de planlegger å slippe en ferdig produkt «i nær fremtid».

annonse