Til hovedinnhold

Volkswagen skal ha avslørt sin nye elbil

«Neo» vises frem offisielt neste år.

Volkswagen har annonsert en hel linje med kommende elbiler under «I.D.»-fanen, alle bygget på selskapets nye plattform MEB.

Nå har tyske Bild (bak betalingsmur) fått fatt i et bilde av det som skal være produksjonsversjonen av den første bilen i I.D-serien, i tillegg til det som skal bli navnet på bilen: Volkswagen Neo.

Bilen på bildet skiller seg ikke nevneverdig fra konseptbilen vi tidligere har sett (bildet under), men den typiske konseptbilstylingen, med usynlige dørhåndtak og LED-striper i alle retninger, er fjernet. Den litt elbil-typiske neonblå stylingen er også borte.

Slik så konseptversjonen av VW Neo ut på selskapets egne skisser.

Billigere enn Model 3

Ifølge Bild (via Electrek) skal den Golf-liknende bilen, som tidligere kun har vært vist frem i konseptversjon, presenteres offisielt neste år.

Bilen blir den første fra Volkswagen som er bygget som elbil fra bunnen av, og Bild gjentar den tidligere oppgitte rekkevidden på mellom 400 og 600 kilometer (etter den urealistisk snille NEDC-standarden) avhengig av batteristørrelse. Vi gjetter at realistisk kjørelengde blir 300 - 450 kilometer.

Volkswagen har tidligere sagt at de tar sikte på å slå Tesla Model 3 i pris med 7000-8000 dollar, noe som vil bety 27 000 - 28 000 dollar, eller sannsynligvis rundt 250 000 kroner i Norge.

Tesla Model 3 har i basisutgaven til sammenlikning en rekkevidde på 350 kilometer etter den amerikanske og relativt realistiske EPA-standarden. Den er foreløpig ikke rangert etter WLTP-syklusen, men det er naturlig å forvente at det tallet vil være noe høyere.

Konseptversjonen av VW Neo på bilmessen i Los Angeles høsten 2017.

Fire I:D.-konsepter

VW I.D. Vizzion-konseptet utstilt på bilmessen i Geneve nylig.

VW Neo skal etter planen lanseres i 2019, være på veien i 2020, og Europa er først ut.

Volkswagen har også varslet SUV-en I.D. Crozz, minibussen I.D. Buzz og den nylig annonserte sedanen I.D. Vizzion.

Sistnevnte med 111 kWh batteri og rekkevidde på «opptil» 665 kilometer, i tillegg til full nivå 5-selvkjøring.

Volkswagen presiserte imidlertid at bilen var en visjon av hva som ville være mulig i 2030, så det er usannsynlig at vi ser den på veien med det første.

Volkswagens familie med I.D.-biler. Fra venstre I.D. Concept, Crozz, Vizzion og Buzz.
annonse