Tek.no

Nyhet

11 000 nordmenn står på venteliste for Byton-elbilen

Stein Jarle Olsen, Tek.no
22 Mar 2019 07:39

Byton har over 11 000 nordmenn på venteliste for sin kommende elbil M-Byte. Det fortalte markedssjef Henrik Wenders fra scenen på Nordic EV Summit i Oslo torsdag.

Det samme tallet gjentar han i et intervju med konferansearrangør Teknisk Ukeblad (bak betalingsmur).

I praksis en interessentliste

Bytons Henrik Wenders på scenen på Nordic EV Summit torsdag.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

11 000 er mange mennesker, men det skal selvfølgelig sies at Byton ikke krever depositum for å stå på venteliste. Det gjør selvfølgelig terskelen betraktelig lavere enn for en del andre biler, hvor depositumet stort sett har variert fra 3 000 til 20 000 kroner.

Det er for øvrig fortsatt det samme mantraet rundt levering som gjelder nå som da vi snakket med engineering-sjef David Twohig på CES-messen i Las Vegas i januar: Kina først, deretter USA og så Europa i slutten av 2020.

– Vi har litt arbeid som må gjøres når det kommer til den europeiske krasj-reguleringen, blant annet med Euro NCAP-testen. Det gjenstår litt utvikling der, og vi har gitt oss selv tid til å gjøre det ordentlig, sa Twohig den gang, og bekreftet at Norge ville være i den første bølgen av leveranser i Europa.

Det som skiller Byton M-Byte fra andre biler, er i hovedsak denne gigantiske skjermen i front. Den skal gjøre at måten vi interagerer med bilen på blir helt ny.
Byton

Gigantskjerm i front

Om du ikke har stor kjennskap til Byton M-Byte, er det snakk om en relativt rimelig bil hvor hovedattraksjonen er den 48 tommer brede skjermen som i praksis utgjør hele dashbordet.

Forsetene i M-Byte kan vendes 12 grader innover. Det skal gjøre det lettere å kommunisere med passasjerene bak - ekstra viktig når bilen i fremtiden vil kunne kjøre seg selv.
Stein jarle Olsen, Tek.no

På CES-messen viste selskapet frem den endelige produksjonsversjonen av dashbordet, etter at bilen ble lansert med konseptinteriør i fjor. Det ferdige interiøret la blant annet til en ekstra skjerm mellom forsetene, i tillegg til noen ekstra spaker og knotter.

M-Byte måler 4850 millimeter lang, 1960 millimeter bred og 1650 millimeter høy, og er med det noe større enn kompakt-SUV-er som for eksempel Hyundai Kona og Kia e-Niro.

To batterier, to motorer

Byton M-Byte.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Bilen skal leveres med to batterivarianter på henholdsvis 71 og 95 kWh, som vil gi opptil 520 kilometer rekkevidde etter NEDC-standarden, og to motorvarianter med henholdvis bakhjulstrekk og firhjulstrekk.

Disse vil du kunne kombinere slik du selv vil, fortalte Twohig til Tek i januar.

Startprisen er sagt å være 45 000 dollar, rundt 380 000 kroner med dagens kurs. Serieproduksjonen starter mot slutten av 2019.

annonse

Les også