Til hovedinnhold

Razer Phone 2 byr på en ekstrem skjerm for spillere

Spesifikasjoner vi bare ser i PC-skjermer har kommet i lommeformat.

Razer slipper nå Razer Phone 2 – en mobil myntet på spillere, som blant annet frister med en helt ekstrem mobilskjerm.

Dermed er det i ferd med å komme flere mobiler på markedet som er håndsydd for å spilles på. Asus lanserte tidligere i år sin nye ROG Phone, som også er designet med den aktive spilleren for øyet. Også Xiaomi har et alternativ i sin Blackshark-modell.

Høyoppløst skjerm med 120 bilder i sekundet

Skjermen på Razer Phone 2 er det første som virkelig skiller den ut fra konkurrentene. Det er en LCD-variant på 5,72 tommer med en oppløsning på 1440 x 2560 piksler. I tillegg skal den være 50 prosent mer lyssterke enn den forgående Razer Phone-modellen.

Det betyr at den utsmykkes med støtte for HDR, hvor den også har mulighet for å vise utvidet fargerom.

Skjermen er en av tingene som skiller denne mobilen fra de fleste andre toppmodeller med sine 120 Hz.

Men det som kanskje er mest interessant er at skjermen har en oppdateringsfrekvens på 120 bilder i sekundet. Det vil si at du i teorien burde få svært jevne bevegelser i grafikken når du spiller med denne mobilen.

På sidene av den raske skjermen sitter det dessuten egne høyttalere som skal sikre at du får en god lydopplevelse mens du spiller.

Samme brikkesett som mange toppmodeller

Ser vi videre på hva denne mobilen skjuler under panseret, finner vi Snapdragon 845 (2,8 GHz) fra Qualcomm med Adreno 630 grafikkdel. Dette er en løsning vi også finner igjen i en rekke nye toppmodeller fra andre produsenter. I tillegg har enheten 8 GB med arbeidsminne.

Razer Phone 2 er først og fremst ment som et godt alternativ for deg som spiller på farten.

Til å holde brikkesettet kjølig i kampens hete, har selskapet også hentet inn såkalt dampkammerkjøling (Vapor Chamber Cooling) – som blant annet brukes i selskapets kraftige spillbærmodell Razer Blade 15.

Denne løsninger fungerer kort fortalt ved at disse rørene er fylt med en spesiell væske som endrer form til gass når den blir varmet opp. På denne måten kan den raskere transportere varmen vekk hvor den går tilbake til flytende form når den kjøles ned.

Lite intern lagring?

Videre har Razer Phone 2 64 GB med intern lagring. Det kan virke litt lite dersom du skal tanke opp mobilen med flere spill. Du kan dog sette inn et minnekort på opptil 1 TB, så da gjelder det trolig å ha et raskt kort slik at dette ikke blir en flaskehals når du skal spille.

Razer Phone 2 er utstyrt med to kameraer, hvor hovedkameraet har 12 megapikslers oppløsning og en lysåpning på f/1.75. Du kan også zoome ut litt, men da faller denne verdien til f/2.6. Baksiden har en dobbel LED-blits, samt at du kan gjøre videoopptak med 4K-oppløsing.

Frontkameraet har 8 megapiksel oppløsing, og kan skilte med f/2.0.

Utover dette har telefonen et 4000 mAh batteri, noe som nok kommer godt med dersom du skal spille aktivt på denne mobilen.

Om den kommer til Norge er enda ikke kjent, men den har ligge på 799 dollar på det amerikanske markedet. Det er rett over 6500 norske kroner. Det er ikke fastsatt noe dato for når de første leveringene er klare, men den kan forhåndsbestilles fra og med i dag.

Razer lager også gode bærbare maskiner for spilling:
Les testen av Razer Blade 15 her »

(Kilde: Razer)

Les også
Razer Blade 15 med GTX 1070 Max-Q: Rå spillytelse og overlegen byggekvalitet sikrer anbefaling for Razers første «norske»
Les også
Asus lanserer et beist av en spillmobil
Les også
Xiaomi slipper heftig spilltelefon
annonse