Huawei er tilbake i Androids betaprogram

Den 19. mai kuttet Google samarbeidet sitt med mobilprodusenten Huawei, etter at amerikanske myndigheter innførte strenge handelsrestriksjoner på selskapet.

Nå har imidlertid Huawei dukket opp på Googles liste over godkjente enheter for betaversjonen av Android 10 Q.

Tilbake igjen

Senest under Googles utviklerkonferanse i begynnelsen av mai nevnte de Huawei som en av sine nærmeste partnere i utviklingen av den neste Android-utgaven – Android 10 Q. Da USAs restriksjoner mot Huawei ble iverksatt ble imidlertid Huawei fjernet fra Googles utviklersider som lister opp støttede betaenheter.

Går du inn til nettsiden nå vil du imidlertid finne Huawei Mate 20 Pro igjen. Dette var Huaweis toppmodell i fjor, og vi kåret den til den beste mobilen i hele 2018.

Det er ikke kjent om dette betyr at Google og Huawei offisielt samarbeider igjen, da ingen av selskapene så langt har kommentert hendelsen. Vi har kontaktet både Google Norge og Huawei Norge for en forklaring, men venter fortsatt på svar. Foreløpig har ingen av de norske avdelingene i selskapene ønsket å uttale seg om den pågående splitten, og henviser bare til internasjonale uttalelser.

Tatt tilbake i varmen av fire organisasjoner

Tidligere denne uken ble det kjent at Huawei mistet medlemskapet sitt i viktige organisasjoner som SD Associtation, Wi-Fi Alliance, JEDEC og Bluetooth SIG.

Det tok imidlertid ikke lang tid før organisasjonene snudde, og tirsdag ettermiddag kunne vi melde at Huawei nok en gang var tilbake hos de fire organisasjonene.

Trenger du litt forklaring?
Her er alt du trenger å vite om den pågående Huawei-krisen »

Les også
Huawei bekrefter: Mange av selskapets telefoner vil få Android Q
Les også
Huaweis Android-konkurrent nærmer seg stadig
Les også
5G-telefonen kommer til Norge i august
annonse