Tek.no

Nyhet

Norsk startup lanserer elbil med drømmespesifikasjoner

Fresco Motors
8 Aug 2019 18:00

Dagene med norske elbiler fra Think og Buddy er for lengst vekke, men nå vil oppstartsselskapet Fresco Motors fra Trondheim på nytt blåse liv i det norske elbileventyret. Nå viser de frem de første tegningene av sin planlagte elbil Reverie.

I fronten minner den ikke rent lite om en Tesla Model S, mens resten nok har visse Chevrolet-like trekk.

Størrelsesmessig er Reverie 4.807 millimeter lang, 2.226 millimeter bred (presumptivt inkludert speil) og 1.401 millimeter høy. Det plasserer den omtrent midt mellom nevnte Tesla Model S (4.980 millimeter lang) og den litt mindre Tesla Model 3 (4.694 millimeter lang) i størrelse.

Akselavstanden er på 2.746 millimeter, noe mindre enn Model 3s 2.880 millimeter.

0-100 på to sekunder

Selskapet har ikke sluppet mer enn det noen utvalgte «målspesifikasjoner», men disse høres utvilsomt attraktive ut. 0-100 kilometer i timen skal for eksempel gå unna på to sekunder og toppfarten er 300 kilometer i timen.

Fresco har ikke sagt noe om rekkevidden på bilen, utover at den skal få rekkevidde som er egnet til å fjerne rekkeviddeangsten enkelte opplever. Batteriet vil være modulært, noe som skal gjøre det enklere å bytte ut deler av batteripakken ved behov. Bilen vil også ha mulighet for et portabelt batteri.

– Det er vanlig blant eiere av biler med forbrenningsmotor å ha jerrykanner. Hvorfor skal ikke elbileiere ha det samme, skriver Fresco Motors på egne nettsider.

Ellers vil bilen komme med en induksjonsmotor og en firetrinns girkasse med det Fresco kaller «overdrive». Fresco varsler også trådløs lading, men tar forbehold om at alle tekniske detaljene kan endres frem mot endelig lansering.

Fresco Reverie skal bli en femseters sedan.
Fresco Motors

Har åpnet for reservasjoner

Selskapet har allerede åpnet for at folk kan stille seg i kø for bilen – men foreløpig uten å kreve depositum eller liknende.

Tek.no har flere ganger forsøkt å få fatt i Fresco Motors-sjef Espen Kvalvik uten å lykkes. Men han sier til InsideEVS at de foreløpig har 70 nordmenn som har stilt seg i kø for bilen og at det modulære batteriet vil fungere omtrent som en «skuff».

Hub.no-oppføringen til selskapet er de listet med ni ansatte og på jakt etter finansiering. I Brønnøysundregistrene er imidlertid selskapet listet som et enkeltpersonsforetak.

annonse

Les også