Til hovedinnhold

Spotify har sniklansert en ny tjeneste

Gjør det lettere å finne populære spillelister.

Med over 20 millioner sanger, 1,5 milliarder spillelister og 40 millioner brukere er det ikke alltid like lett å finne frem på den populære strømmetjenesten Spotify.

Nå har det dukket opp en splitter ny underkategori som skal gjøre det lettere å finne gode spillelister ved å liste opp brukerne med flest følgere.

Popularitetsbasert

Den nye underkategorien heter «Tastemakers», og du finner den under «follow»-knappen i menyen. Follow-fanen er vanligvis der hvor du kan velge å følge venner og bekjente eller populære artister. Skroller du imidlertid nedover, vil du nå også se en rekke helt ukjente fjes.

Dette er spesielt utvalgte Spotify-brukere, plukket ut av Spotify fordi de har så mange følgere.

Vil løfte frem mer brukerskapt innhold

Ifølge Tech Crunch er tjenesten et forsøk på å promotere flere populære brukerskapte spillelister. Dette blir til dels allerede gjort i «browse»-delen av Spotify, hvor du kan finne populære spillelister basert på ulike sjangere. Nå finnes det altså nok et alternativ, men denne gangen med personen bak spillelisten som utgangspunktet.

Foto: Spotify

Alt du trenger å gjøre er å trykke på «follow» i menyen på venstresiden, og skrolle ned til du finner «Tastemakers».

Spotify tar kontakt, ikke omvendt

Hvis du føler at du er en særdeles populær person med ekstremt god musikksmak, er det foreløpig ingen måte du kan promotere deg selv via Spotifys Tastemaker-funksjon. Alle personene er valgt ut av Spotify-ansatte, og skulle du bli plukket ut vil du bli kontaktet direkte.

Vil du lære deg mer om Spotify?
Her er ti triks for å bli en Spotify-mester »

(Kilde: Tech Crunch, Spotify)

Mer om
annonse