Til hovedinnhold

Endelig får alle Tele2- og One Call-kunder 4G

Norges største mobilavtale er undertegnet.

Telenor

Tele2 og Telenor meldte i dag at de har undertegnet den største avtalen i det norske mobilmarkedet. Avtalen har en verdi på 750 millioner kroner, og innebærer at alle mobilkunder under alle Tele2s merkevarer nå vil gjeste i Telenors nett.

I dag er situasjonen at Tele2-kundene gjester hos NetCom, mens kundene tilTele2s datterselskaper One Call, My Call og Network Norway gjester hos Telenor.

Gjesting betyr at Tele2-kundene ringer i Telenors nett der Tele2s eget nett ikke har dekning.

Analyse: Skjebneår for Tele2

Nå får alle 4G

I går kunngjorde Tele2 at deres storbrukerkunder ville kunne få 4G i løpet av kort tid. Med den nye avtalen vil alle kunne få 4G, sier Tele2-sjef Arild Hustad:

– Med denne avtalen bidrar vi til å sikre alle våre kunder 4G og de beste tjenestene enten de er i vårt nett eller i Telenors nett, sier Arild Hustad, konserndirektør og administrerende direktør i Tele2 Norge.

Telenor er naturlig nok svært fornøyd med å ha landet den mest verdifulle avtalen i det norske mobilmarkedet.

– For oss er dette en tydelig bekreftelse på at Telenors suverene dekning, nettkapasitet og sikkerhet verdsettes av andre mobilselskaper i Norge. Vi er glade for å ha kommet frem til enighet med Tele2 om denne avtalen, sier Berit Svendsen, konserndirektør og administrerende direktør i Telenor i Norge i en pressemelding.

Avtalen trår i kraft 1. juli. Fra den dagen vil alle kundene til Tele2, One Call, My Call og Network Norway kunne ringe og surfe i Telenors nett der Tele2s eget nett ikke har dekning. Mens storbrukerne til Tele2 får 4G allerede fra i morgen, vil resten av kundene i Tele2-sfæren nå kunne få 4G raskere enn det som opprinnelig var planen, sier kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Tele2 til Mobilen.no.

Les mer: Forhandler om Norges største mobilavtale

annonse