Nyhet

Forbyr mobil i regjeringsmøtene

Den franske presidenten er lei av regjeringsmedlemmer med nesa i skjermen.

Den franske presidenten Francois Hollande sliter på meningsmålingene. Det kan se ut til at han sliter med å holde på oppmerksomheten til sine egne partifeller også. Nå vil han forby mobilbruk under regjeringsmøtene, skriver The Guardian.

Regjeringens ministre vil nå måtte levere fra seg mobiltelefonene sine i døra før regjeringsmøtene. Ifølge en pressetalsmann er dette for å beholde fokuset på oppgavene som må løses.

Det er ikke kjent om forbudet også omfatter presidenten selv.

Toppledere har endret mobilvaner etter Snowden

Det skapte stor oppstandelse i Europa da det ble kjent at den amerikanske etterretningstjenesten NSA hadde avlyttet Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Det finnes også skadevare som gjør at en smarttelefon kan brukes til romavlytting uten at eieren er klar over det.

Mange har sett seg nødt til å gjøre endringer etter Snowden-avsløringene. Den tyske avisen Der Spiegel hevder blant annet at NSA kan hacke alle smarttelefoner. Den tidligere amerikanske presidenten Jimmy Carter sa nylig at han ikke bruker e-post, siden han er overbevist om at amerikanske myndigheter snoker i den.

Nylig kom også avsløringen om at NSA har løsninger som lar dem overvåke all taletrafikk i et helt land og lagre dette i opptil en måned.

Det foreligger ingen indikasjoner på at dette er årsaken til at Hollande nå forbyr mobiltelefoner i regjeringsmøtene, tvert imot oppgis landets vanskelige situasjon og et behov for fullt fokus på oppgavene, som årsak.

Les mer: NSA kunne ta opp lyd og bilder med iPhone

Kilde: (The Guardian)

Les også
Amerikanerne vil ha retten til å snoke på deg overalt i verden
Les også
Trues av myndighetene for å lete etter sikkerhetshull på Internett
Les også
Tidligere amerikansk president tør ikke sende e-post
Les også
USA hacket Huawei
Les også
– Total overvåkning er bare noen få år unna
Les også
NSA trapper opp overvåkningen
Les også
Disse leverandørene har NSA-bakdører
annonse