Nyhet

Ny og slank Sony-mobil får diger skjerm

Lanserte 4G-mobilen Sony Xperia T3.

Xperia T3 kommer i flere farger.

Det er ikke bare LG og Apple som lanserer saker og ting for tiden. Også Sony vil være med, og på deres lanseringstallerken er det Xperia T3 som ligger.

Xperia T3 er ikke et av selskapets store flaggskip, og den er heller ikke del av Sonys satsing på vanntette telefoner. I stedet ser det ut til å være en forholdsvis godt balansert mobiltelefon, langt unna de aller rimeligste modellene i spesifikasjoner – men sannsynligvis heller ikke i nærheten av like dyr som for eksempel Xperia Z2.

Les testen av Sony Xperia Z2 »

Tydelig Sony-design

Telefonen har helt tydelig Sony-design, med en stor låseknapp midt på høyre langside, en liten volumbryter rett under, og egne luker over plassene for minnekort og SIM-kort.

Forsiden prydes av en skjerm på hele 5,3 tommer. Skjermen er altså såvidt større enn den som står i dagens Xperia Z2, men den har bare halve oppløsningen, med 1280 x 720 piksler mot toppmodellens 1920 x 1080 piksler. Dette er ellers snakk om en av selskapets IPS-skjermer med Triluminos-teknologi, noe som burde borge for dugelig bildekvalitet.

Selv om dette er en fysisk ganske stor telefon, er det imponerende at tykkelsen på hele pakken bare er på fattige 7 millimeter. Den er altså tynnere enn Apples iPhone 5S, til tross for en langt større skjerm.

På innsiden har telefonen en firekjernet Snapdragon 400-brikke, som kjører ved 1,4 GHz. Til å hjelpe seg har den 1 gigabyte arbeidsminne, og grafikkløsningen Adreno 305.

Labert med lagringsplass

Trenger du mye lagringsplass kan det være greit å kjøpe minnekort først som sist. Xperia T3 kommer nemlig bare med rundt fem gigabyte tilgjengelig lagringsplass, før minnekortet må finnes frem. Fem gigabyte er tilstrekkelig til litt fotografering og apper, men det strekker neppe til hvis du skal ta med deg filmsamlingen.

Bilder fotograferes i åtte megapiksler, med Sonys egen Exmor RS-snsor.

Ellers er dette en 4G-telefon med litt av det meste, og et batteri på 2500 mAh. Hva prisen vil bli, og om den dukker opp i Norge, er foreløpig ukjent. Vi har kontaktet Sony i Norge for å se om Xperia T3 finner veien også hit. Er du nysgjerrig på telefonen, kan du sette opp prisvarsel her for å få beskjed når den eventuelt kommer i butikk.

Les også: Samsung lanserte sin første Tizen-telefon denne uken »

(Kilde: gsmarena.com)

Les også
Video viser Samsungs nye Tizen-telefon i bruk
Les også
Sony Xperia Z2: Xperia Z2 er en himmelsk mobiltelefon
Les også
Sony Xperia Tablet Z2: Dette er verdens tynneste nettbrett
Les også
Android 4.4 KitKat rulles ut til Sony-toppmodeller
annonse