Tek.no

Nyhet

Her vil Tesla bygge ladestasjoner i Norge

Vi får flere nye stasjoner enn Sverige og Danmark til sammen.

Tesla/montasje
1 Aug 2014 15:30

Tesla annonserte før helgen at de nå hadde underskrevet en avtale med Panasonic om å bygge sin mye omtalte Gigafactory, for å kunne produsere elbil-batterier. Med den avtalen på plass, ligger alt til rette for at Elon Musk skal kunne erobre store deler av verden med sitt populære elbilmerke.

Det som kan være en utfordring for Tesla-kunder i Norge i dag, er at det er så langt mellom ladestasjonene. Dermed er det få som legger ut på langtur med en slik bil. Vår søsterside Hardware.no gjorde riktignok akkurat det tidligere i år, for å teste forholdene.

Bygger mange flere ladestasjoner

Nettsiden Engadget skriver at Tesla vil bygge mange flere ladestasjoner i USA, Europa og Asia i år og neste år. Blant annet vil hele 98 prosent av USAs befolkning få tilgang til en ladestasjon som er innen rekkevidde.

Ved å klikke oss inn på Teslas nettside, fant vi også en ny oversikt for Europa. Der ser det ut til at Norge er et av landene som Tesla virkelig kommer til å prioritere med tanke på utbygging av ladestasjoner i 2015.

For oss ser det på Teslas nye kart ut til at Ålesund (eller Molde?) blir den eneste norske byen som får ladestasjon «snart», altså i løpet av de neste månedene. I løpet av 2015 vil imidlertid ti nye steder i Norge få slike stasjoner. Den nordligste ladestasjonen ser på kartet ut til å bli Bodø.

Til sammenligning ser det ut til at Sverige får seks nye ladestasjoner, mens Danmark må nøye seg med to. Det betyr at Norge fortsatt vil ha flere steder med ladestasjoner enn det våre to naboland har til sammen.

Her vil Tesla ha ladestasjoner «snart» (COMING SOON). Foto: Tesla
I 2015 blir det tilsynelatende langt bedre. Tesla selv har merket dette bildet med «WINTER 2014-2015». Foto: Tesla
sitat"See our planned Supercharger expansion through 2015. (H/t @verge) http://t.co/hTnvYXa1x6 pic.twitter.com/Uo7FQ6SL0t— Tesla Motors (@TeslaMotors) 1. august 2014"

Ble lei av å vente på Teslas egne ladere:
Utålmodig Tesla-eier bygger sitt eget ladenettverk »

(Kilder: Tesla, Engadget)

annonse

Les også