Nyhet

Nå får billigdiskene også seks terabyte

Seagate sniker inn en rimelig variant for deg som trenger mye lagringskapasitet.

Harddisker med seks terabyte lagringskapasitet er i seg selv ikke noe nytt, men nå blir det med ett mye rimeligere. Seagate har nå kommet med den første billigdisken med hele seks terabyte lagringskapasitet. Fra før har de hatt en bedriftsdisk med den samme kapasiteten, og en prislapp på stive 4300 kroner.

I tillegg til den voksne lagringskapasiteten har harddisken også fått 128 MB med cache og disken spinner med en hastighet på 7200 runder per minutt. Lesehastigheten skal ved hjelp av disse spesifikasjonene komme opp på maksimalt 226 MB/s.

Seagate benytter hele seks plater for å komme seg opp til seks terabyte, men til tross for dette er alt fortsatt pakket inn i et skall som gjør at den får plass i en helt tradisjonell 3,5-tommers brønn.

Konkurrenten var først

Den nye harddisken fra Seagate ser ut til å koste rundt halvparten av bedriftsdisken deres, i alle fall om vi skal tro prisene som har begynt å dukke opp rundt om i nettbutikkene i utlandet. Den norske prisen er ikke klar, men sett i lys av prisen på bedriftsdisken havner vi nok på rett over 2000 kroner.

Erkerivalen Western Digital er ikke dårligere, og faktisk var de de som først viste frem en harddisk på seks terabyte. Dette gjorde de i fjor høst, og den var av alle ting fylt med helium.

Helium-harddiskene er i første omgang myntet på datasentre og andre tunge bedriftsmiljøer, men det er ikke utenkelig at teknologien finner veien til forbrukere. Dermed er det Seagate som enn så lenge vil ha den eneste forbrukerharddisken med seks terabyte lagringskapasitet.

Akkurat nå finnes dog ikke nyheten i salg i Norge, men det kan endre seg kjapt. Sett gjerne opp et gratis prisvarsel, så får du en e-post så snart den nye disken kommer i butikkene.

Ifølge Western Digital lever harddisken i beste velgående:
Les hvorfor de mener at SSD ikke er en reell utfordrer ennå (Ekstra) »

Les også
Tester ut harddisker med større lagringsplass
Les også
Seagate Backup Plus Fast: Gir deg fire terabyte lagring i skjortelommen
Les også
SanDisk vil danke ut harddisken på kapasitet
Les også
Seagate svarer på de Helium-fylte harddiskene
Les også
Skal snart slippe harddisker på 6 TB
Les også
Nå er de helium-fylte harddiskene her
Les også
– SSD er ingen reell utfordrer til harddisken ennå
annonse