Tek.no

Nyhet

Se hvordan de lager 3 millioner hovedkort i året

Antallet er enormt, og utstyret avansert.

Varg Aamo, Hardware.no
14 Aug 2014 05:30

Hardware.no/Pingzhen: Et godt stykke sør for teknologihovedstaden Taipei i Taiwan finner vi Pingzhen City, et område som egentlig ikke gjør så mye ut av seg. Likevel, her inne blant falleferdige rønner og industribygg finner vi en riktig mastodont av en bygning.

Den passer overhodet ikke inn, med sine glatte vindusflater, feite gjerder og egen vaktbygning med tilhørende port. Dette er en topp moderne fabrikk der det hovedsakelig lages hovedkort, og faktisk er dette den eneste store hovedkortfabrikken som er igjen i Taiwan.

Vi har vært på besøk på innsiden, og fått se med egne øyne hvordan det hele gjøres. Det er et imponerende skue, med mange store og avanserte maskiner. Her skal databrikker skytes på plass i et voldsomt tempo, samtidig som det er flere komponenter som må settes ned for hånd.

Det er en rekke etapper som et kommende hovedkort må gjennom før det er klart for å sendes til en databutikk i Norge, og måten hovedkortene testes på før de pakkes er både imponerende og effektiv.

Totalt dytter fabrikken ut rundt 250 000 hovedkort hver eneste måned. Dette betyr at hendene som setter på plass alle komponentene også må jobbe ganske så raskt. I tillegg til dette kommer det rundt 50 000 skjermkort og 5000 serverkort.

Tidligere denne måneden publiserte vi en stor reportasje fra denne fabrikken på Ekstra, en reportasje som også inkluderte en videofilm som forklarer prosessen. Videofilmen har vi nå åpnet opp for alle, og du kan se den under.

Les hele artikkelen på Hardware Ekstra:

Slik blir et toppmoderne hovedkort laget »

Les også
Slik lages et toppmoderne hovedkort
Les også
Vi dro til teknologihimmelens handlestrøk
Les også
Nå reiser vi til årets største teknofest i Taiwan
annonse

Les også