Tek.no

Nyhet

Er du sarkastisk på Facebook, kanskje?

I så fall vil amerikanske sikkerhetsmyndigheter gjerne vite om det.

Shutterstock 191425610/Facebook/Twitter
23 Juni 2014 11:00

De fleste av oss er vant til å skrive hva enn vi vil på Facebook, og å bruke sarkasme eller ironi i statusene er vel ikke helt ukjent. Mer ukjent er det nok at sikkerhetsmyndighetene i USA vil vite nårdu skriver slik innlegg, og derfor er på leting etter programvare som kan søke etter slike tekster.

Analytisk programvare

Ifølge nextgov.com leter myndighetene etter personer som kan lage analytisk programvare som kan, blant andre ting, syntetisere store mengder data fra sosiale medier og presentere dette visuelt.

Denne programvaren skal inneholde en mengde svært spesifikke funksjoner. Blant annet skal den kunne identifisere folk som påvirker sosiale medier, analysere datastrømmer i sanntid og finne frem til gamle data fra Twitter. I tillegg skal den finne ut hvilke temaer som er de mest brennhete i disse nettverkene.

Først Twitter, så Facebook

I fremtiden må du kanskje tenke mer over hva du skriver på Facebook – og om det er sarkastisk.Foto: Shutterstock 173594543

Men, den mest interessante funksjonen er allikevel den som skal identifisere sarkasme og ironi, selv om den ifølge sikkerhetsmyndighetene kun skal være "...en av 16 eller 18 ting vi ser på for øyeblikket...". Hvorfor tallet er akkurat 16 eller 18 er uvisst, men det virker uansett som om programvaren skal være svært omfattende.

I startsfasen er det kun Twitter som skal gjennomsøkes, men ifølge sikkerhetsmyndighetene vil også Facebook og andre sosiale medier etterhvert bli inkludert i filtreringen. Hva dataene vil brukes til er et åpent spørsmål.

Fristen for å melde seg til jobben gikk ut 9. juni, men hvorvidt myndighetene fikk tak i alle de trengte vites ikke. Derimot kan det hende du nå bør tenke på når du er sarkastisk eller ironisk på sosiale medier.

Er du ikke sarkastisk på Facebook?
Vel, da lyver du i det minste der! »

(Kilde: Washingtonpost)

annonse

Les også