Tek.no

Nyhet

Skal du ha sex? Sjekk her først

Ny nettside lar brukerne dele informasjon om kjønnssykdommer.

iStock Photo
Vegard Ottervig
20 Sept 2012 11:49

Når du har sex med kjente og ukjente, utsetter du deg for kjønnssykdommer og graviditet. Nå vil et amerikansk nettsted gjøre noe i kampen mot førstnevnte, ved å tilby brukere sikker deling av sin helsemessige status før et samleie finner sted.

Qpid.me vil gjøre informasjonsutvekslingen så enkel og problemfri som mulig, så du og din vordende partner slipper pinlige situasjoner (og pinlige sykdommer) før det amorøse møtet i senga finner sted.

De fire store

Forsiden til Qpid.me.Foto: Qpid.me

Qpid.me har et slags samarbeid med klinikker og legekontorer, hvor du først må foreta tester av det nettsiden kaller «de fire store» – HIV, gonoré, klamydia og syfilis. Deretter laster du opp de verifiserte resultatene til nettjenesten, og styrer selv med personverninnstillinger.

Du kan dermed velge hvem du vil dele helsestatusen med og på hvilken måte: Via tekstmeldinger, på nettsiden eller på nettdatingsteder. Når hyrdestunden nærmer seg, kan du enkelt og elegant vise fram rapporten, og forhåpentligvis få se motpartens helsestatus også.

Vær forsiktig

Å være ren på Qpid.me betyr imidlertid ikke at du ikke kan smittes av kjønnssykdommer eller at du faktisk er helt fri for sykdommer selv. Det finnes flere andre typer sykdommer enn «de fire store», og testresultater kommer også noen ganger an på når du har utsatt deg selv for smitte. Du kan med andre ord fremdeles være smittet selv om testen på tidspunktet du tok den viste negativt resultat.

Det sikreste vil alltid være å bruke kondom når du ikke er i et fast forhold, og å teste deg selv ofte.

Det kan se ut som at nettsiden foreløpig ikke er myntet på norske brukere, ettersom forsøk på å verifisere brukerkontoen via SMS ikke har lykkes. Da spørs det om vi får se noen lignende tjenester her til lands i den nærmeste framtiden.

Sjekk ut nettsiden selv på Qpid.me.

Les også
Denne appen hjelper deg med å velge riktig kondom
Les også
Her er en rustning for tennene dine
Les også
Her er briller for fargeblinde
Les også
Memmento er en online gravplass
Les også
Nå kan du skjelle ut sjefen – helt anonymt
annonse

Les også

Loading