Til hovedinnhold

– Microsoft bygger Xbox-nettbrett

Planleggingen av Xbox Surface er godt i gang, hevder kilder.

Microsoft/fotomontasje

Microsoft skal være igang med å bygge et 7-tommers nettbrett beregnet på spill og moro. Det skal flere kilder "med kjennskap til saken" ha bekreftet overfor nettstedet The Verge.

Les også: Mobilgrafikken raskere enn Xbox 360 neste år

Ifølge kildene skal Microsoft jobbe med planlegging av et Xbox Surface-nettbrett. Spesifikasjoner til et slikt nettbrett skal ha lekket ut allerede før lanseringen av Microsoft Surface RT i juni. The Verge skriver at deres kilder skal ha bekreftet at spesifikasjonene skal være noenlunde riktige, og at Microsoft jobber med å få på plass de endelige detaljene.

Spesiallaget for spill

Hvis dette stemmer vil Xbox Surface sannsynligvis være basert på en ARM-prosessor og benytte et raskt arbeidsminne (RAM) spesielt laget for å gi god ytelse i spill. Den 7 tommer store skjermen vil ha en oppløsning på 1280 x 720 punkter. Spesifikasjonene kan komme til å bli endret for å kunne ta i bruk en systembrikke (SoC – System on a Chip) fra Intel som ennå ikke er annonsert.

Microsoft Xbox Surface vil ikke kjøre fullversjonen av Windows 8, men en utgave spesielt tilpasset et spillnettbrett. Det vil kunne bli støtte for enkelte vanlige funksjoner som meldinger, men fokus vil være spill.

Microsoft har ikke ønsket å kommentere ryktene.

(Kilde: The Verge)

annonse