Til hovedinnhold

Her tøffer Lian Li-kabinettet bortover

Vi tok en titt på selskapets ville tog-kabinett.

Niklas Plikk, Hardware.no
Niklas Plikk

Hardware/Las Vegas: Midt i jungelen av utstillere, stands, journalister og kjøpere tøffer et lite tog på en skinne. Fram og tilbake, fram og tilbake går det lille Lian Li-kabinettet, som har fått hedersplassen på selskapets utstillingsplass.

I førerhuset sitter strømforsyningen, og den lille maskinen som lager damp til pipa.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
Det er ikke så veldig mye plass der bak.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no
På-knappen har en ypperlig plassering.Foto: Niklas Plikk, Hardware.no

Motor og røyk inkludert

Det uvanlige kabinettet ble først vist frem som en del av Computex-messen i fjor, og er nå allerede i butikkhyllene, tilgjengelig for salg.

Kabinettet heter egentlig PC-CK101, og kommer i to ulike versjoner. Den billigste er kun toget og en togskinne som toget står fast på. Versjonen vi fikk ta en titt på er imidlertid toppmodellen. Denne kommer med hele seks skinnelengder, en egen motor du installerer på innsiden, og en liten dampmaskin. Dampmaskinen var desverre ikke satt på plass i eksemplarer vi fikk se på.

For å skru på motoren var det bare å vippe på en liten bryter på baksiden, og toget begynte å kjøre frem og tilbake på skinnene. Det var vanskelig å høre om kabinettet egentlig lagde noen lyd når det kjørte, ettersom vi befant oss i midten av messeområdet, hvor lydnivået alltid er høyt.

Lite plass

Vi åpnet opp kabinettet, og tok en liten titt på innsiden. Med unntak av strømforsyningen i førerhuset skal resten av komponentene plasseres i kullvogna.

Her har du plass til ITX-basert maskinvare, en hardisk på 3,5 tommer, og en liten optisk enhet, hvis du er heldig. Hele sulamitten, uten komponenter eller motor, ligger på 4,1 kilogram.

Så kommer prisen, da. For «premium»-utgaven må du ut med rundt 2900 kroner, mens den vanlige utgaven, uten spor, røykmaskin og motor, koster deg i underkant av 1600 kroner.

Vi er på Facebook!
annonse