Til hovedinnhold
NyhetHæ? Kan jeg få virus på TV-en?

Kan jeg få virus på TV-en?

Det mener Sophos og Ocean Blue, som har utviklet verdens første antivirus for Smart TV.

Samsung, Istockphoto

Såkalte Smart TV-er er fjernsynsapparater som er koblet opp mot Internett, og har tilgang til en rekke «TV-apper» som for eksempel YouTube og Facebook. Meningen er at du skal bruke TV-en på samme måten som PC-en – og få tilgang til det du vil når du vil.

Men alle likhetene med den tradisjonelle PC-en fører også med seg en ulempe – du står nemlig i fare for å få virus på TV-en!

80 prosent vil være «smart»

Foto: Sophos, Ocean Blue

Det mener i alle fall selskapene Sophos og Ocean Blue, og derfor har de utviklet et nettskybasert antivirusprogram til nettopp dette formålet.

Ifølge analysebyrået Futuresource Consulting vil 80 prosent av nye TV-er og TV-bokser være klare for nett innen 2015. Mange av disse apparatene vil være basert på Android eller Linux, og de vil derfor være i stand til å fjernkjøre programmer gjennom nettet.

Dette gir et hav av muligheter, men medfører også en risiko for virus og annen malware, og derfor hevder Sophos og Ocean Blue at det kommer til å bli stadig viktigere med beskyttelse.

– Ikke klare over faren

– Forbrukere flest vet ikke at en Smart TV er like sårbar overfor trusler som andre enheter, sier Michael Rogers, visepresident i Sophos.

– Nesten alle nye Smart TV-er står i fare for å få malware, sier Ken Hels, grunnlegger og sjef i Ocean Blue Software. Han fortsetter: – Partnerskapet med Sophos gjør det mulig for å oss å forsyne leverandører med programvare som er spesiallagd for å beskytte produktene deres mot angrep.

Bli vår fan på Facebook!

I samarbeidet stiller Sophos med ekspertise innen antivirus, mens Ocean Blue bidrar med såkalt middleware, eller assisterende programvare som ikke er en del av operativsystemet, for TV-er og TV-bokser.

(Kilde: Pressemelding)

annonse